Bestel nu jouw exemplaar van Van passie naar boek!

Boekontwerp

Je boek laten ontwerpen

Waarom zou je je boek laten professioneel ontwerpen? Je kent het vast wel. Je bent aan het neuzen in een boekwinkel of online, want je hebt zin om een boek te kopen. Hoewel je ongeveer weet over welk onderwerp je wil lezen, is de keuze uitgebreid. Als je een paar titels gevonden hebt die je aanspreken, waar baseer je je keuze dan op? Natuurlijk lees je eerst de omschrijving of de tekst op de achterkant, maar wist je dat je voor het grootste deel onbewust en intuïtief beslist? Omdat de titel en de vormgeving je op een of andere manier aanspreekt, ook al kan je niet precies uitleggen waarom.

Een goed ontwerp verkoopt je boek. Natuurlijk gaat het in de eerste plaats om je verhaal, maar als je mensen in je winkel wilt, zodat ze zien wat je te bieden hebt, moet je er eerst voor zorgen dat ze niet voorbij lopen. Daarvoor heb je een aantrekkelijke etalage nodig, en dat is precies wat het omslag is voor je boek.

Ook het ontwerp van het binnenwerk speelt een belangrijke rol. Zelfs als jij gek bent op lezen en stapels boeken verslind, durf ik te wedden dat ook jij wel eens een boek hebt bekeken en het snel weer hebt weggelegd omdat het uit een ontmoedigende, eindeloze zee van alinea’s bestond. Bij een roman is dat niet erg. Het verhaal zuigt je als het ware door het boek en als je eenmaal wat hoofdstukken hebt gelezen, kan je het niet meer wegleggen. Dat kan je heel wat uurtjes nachtrust kosten, en dat is geen toeval.

Schrijvers van fictieboeken gebruiken slimme technieken om ervoor te zorgen dat je niet meer kunt stoppen met lezen. En hoewel je sommige daarvan heel goed op je zakelijke boek kunt toepassen, komt er daar meer bij kijken. Je boek laten ontwerpen met een opmaak die je verhaal op een aansprekende manier weergeeft, zodat je lezers op het puntje van hun stoel blijven zitten.

Hoe werkt het?

Ik zorg voor een ijzersterk ontwerp voor je boek, dat lezers stimuleert om je boek van voor tot achter te lezen. Met koppen die de tekst verlevendigen, elementen die je boek interactief maken en afbeeldingen die je verhaal verbeelden en tot leven brengen. En, niet te vergeten, de promotionele ontwerpen die je nodig hebt om je boek te verkopen.

Want je boek is niet alleen onderdeel van je aanbod, maar ook een krachtig verkoopinstrument. Vanuit mijn achtergrond in de marketing en met meer dan 15 jaar ervaring in het vak, help ik je om van je boek een klantenmagneet te maken, met een ontwerp dat jou als gegoten zit.

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Neem dan vrijblijvend contact op. Dan bespreken we wat je nodig hebt en wat ik voor je kan betekenen.

14 + 3 =

Voorbeelden van mijn werk

“Hanneke begeleidde mij met engelengeduld en veel deskundigheid doorheen het hele proces. Geen vraag was haar te gek, geen moeite haar te veel en ik stond meer dan eens versteld van haar vakkundigheid en expertise. Zonder haar was Liefdesverklaring waarschijnlijk nog steeds niet meer dan een worddocument op de harde schijf van mijn computer. Zij was voor mij het juiste talent op het juiste moment!”

Nathalie Van De Walle
liefdesverklaring.be

Wil je meer informatie? Neem dan contact met me op. Dan bespreken we wat je nodig hebt en wat ik voor je kan doen.

Antwoord op je vragen

Wat voor boeken kan ik laten ontwerpen?

Tangram Studio is gespecialiseerd in boeken die worden uitgegeven als marketingtool. Dat zijn dus vaak zakelijke boeken, maar dat hoeft niet. In mijn porfolio vind je een greep uit de projecten die ik eerder heb gemaakt.

Hoe gaat het ontwerpen van een boek in zijn werk?

Als we samen aan de slag gaan, maak ik om te beginnen twee tot drie basisontwerpen. Ik maak dus een klein deel van je boek op. Meestal een gedeelte waarin zo veel mogelijk speciale elementen zitten, zodat we die direct allemaal op elkaar af kunnen stemmen.

Hiervan ontvang je een pdf, de eerste proef, en aan de hand van jouw reactie ga ik die eerst finetunen. Als het ontwerp helemaal is zoals jij dat wil maak ik een begin met de opmaak van de rest van je boek.

Hoe lang duurt dat, een boek ontwerpen?

Een boek ontwerpen is een project wat we samen aangaan. Hoe lang het project duurt hangt dus af van hoe snel en goed we kunnen communiceren. Reken in elk geval op een doorlooptijd van ongeveer twee tot vier maanden voor de volledige opmaak van je boek.

Welke delen van mijn boek worden ontworpen?

Bij een boekontwerp denk je waarschijnlijk als eerste aan de voorkant van een boek. Maar een boekomslag bestaat normaal gesproken uit drie delen: de voorkant, de rug en de achterkant. Soms komen daar nog flappen of andere speciale onderdelen bij, maar dat is de basis.

Daarnaast moet er een apart ontwerp worden gemaakt voor de binnenkant, het binnenwerk. Dat kan alleen zwart-wit zijn, zwart met een steunkleur, of volledig full color. De papiersoort en afwerking van het boek speelt ook een rol, en zal, in overleg met jou, ook bij het ontwerp worden meegenomen.

Wat kost het om een boek te laten ontwerpen?

De kosten van het ontwerp van een boek hangen af van jouw wensen. Wil je weten wat de investering is om jouw boek te laten opmaken? Neem dan even contact op.

Waarom heb ik een ontwerper nodig? Ik kan toch mijn eigen boek ontwerpen?

Natuurlijk kan je de opmaak van je boek zelf doen, bijvoorbeeld in een programma als Word of via een online tool. Een boek ontwerpen is echter veel meer dan alleen de tekst netjes maken. Het is een vak waarin neurologie en psychologie een rol spelen, waar jarenlange ervaring voor nodig is.

Kan ik ook een ebook laten ontwerpen?

Ja, dat kan. Tangram Studio maakt ook ePubs (bijvoorbeeld voor de Kobo) en eboeken voor de Kindle van Amazon. Neem even contact op voor de mogelijkheden.

Wil je meer weten, of heb je vragen die hier niet zijn beantwoord? Stuur me dan even een berichtje.