Boeken en producten

Tangram Studio heeft een passie voor het maken van boeken en producten. Met jaren ervaring in het ontwerpen en opmaken van boeken en lesboeken, van papier en voor op scherm, begeleiden wij elk project van begin tot het eind. Zowel in opdracht als in eigen beheer. Van het ontwerp en de opmaak, tot de (eind)redactie en de drukwerkbegeleiding. Wij zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt en er een mooi product wordt geleverd, zodat jij je kunt richten op de inhoud.

Wanneer je bezig bent met het schrijven van een boek, is het handig om alvast met een aantal dingen rekening te houden. Wij schreven een blog met tips voor het schrijven en aanleveren.

“In het maken van boeken komt alles wat ik het liefste doe bij elkaar. Allereerst en vooral: iets tastbaars maken dat je vast kunt houden en wat je wilt kopen en bewaren. Maar ook een mooie opmaak ontwerpen, die duidelijk is en lekker leest. Illustraties, figuren en tabellen maken die ingewikkelde termen uitleggen en de tekst verduidelijken. De tekst structuur geven zodat de opmaak bijdraagt aan het overbrengen van de inhoud. Zorgen dat alles van voor tot achter klopt. Dat er een duidelijke lijn in het boek zit, dat de indeling, opbouw en inhoudsopgave logisch zijn en dat alle nummeringen keurig doorlopen. Zorgen dat alle foutjes er uit zijn gehaald: typfouten en rare zinnen, maar ook verkeerde leestekens.

Want al is de inhoud nog zo goed, een goede vormgeving van een boek is minstens net zo belangrijk. Wanneer je laat zien dat er zorg besteed is aan het ontwerp, wek je een hogere verwachting van de inhoud van je boek zodat het verleidt tot kopen en lezen. Want dat is uiteindelijk het doel: dat je verhaal gelezen wordt en je boodschap overkomt.”
– Hanneke de Wit

Lees meer in het blog “Een passie voor boeken maken“.

Meer weten? Bel dan naar 06-52861035 of stuur ons een bericht.

Contact

Tangram Studio
Anna van Hensbeeksingel 27
2803 LP Gouda
Tel. +31 (0)6 52 86 10 35
KvK: 244 505 76

tangram-figuurTangram (wijsheidsbord) is een eeuwenoude Chinese puzzel die uit zeven stukken bestaat die samen een vierkant vormen.
Tangram is een filosofie, een levensinstelling. Met een flinke dosis fantasie kun je met deze zeven stukken duizenden nieuwe vormen en combinaties maken.