Tangram Studio boekontwerp coverontwerp

Je boek laten ontwerpen

Alles wat je nodig hebt om je boek te publiceren, zodat het voor nieuwe klanten zorgt en zich binnen no time dik terugverdient.

Stop even met schrijven aan je boek en visualiseer waar je over een jaar wil zijn.

Wil je een bestseller op je naam?

Je naamsbekendheid sky high?

Een berg nieuwe klanten waar je u tegen zegt?

Wat jij nodig hebt, is een marketingkanon!

Een investering die zich binnen no time dik terugverdient. Een boek dat goed verkoopt, maar vooral een dat voor nieuwe klanten zorgt.

Een boek is een geweldige marketingtool. Een mooi instapproduct voor een relatief lage prijs, dat je lezers klaarstoomt voor het echte werk: jouw belangrijkste dienst of product.

Sinds ik Van passie naar boek uitbracht, nam mijn bedrijf een geweldige vlucht, want een groot deel van de lezers werd binnen no time klant.

Over conversie gesproken!

Het geheim?

Een converterende tekst, een boekontwerp dat autoriteit uitstraalt, en je naam die als een lopend vuurtje gaat.

Want lezers die iets hebben aan je boek, worden maar al te graag je ambassadeur.

Dat is pas moeiteloos ondernemen!

Een goed ontwerp verkoopt je boek

Ik maak een showstopper van je boek, zodat niemand het kan weerstaan.

Want het ontwerp bepaalt of je boek wordt gekocht.

Een onweerstaanbaar verhaal

Lezers worden alleen kopers als ze vanaf het begin door je verhaal getrokken worden.

Fictieschrijvers hypnotiseren je met hun verhaal. Je bent even helemaal weg. Op een andere plek en in een andere tijd. Je wordt erin gezogen en kan het niet meer wegleggen. Dat kan je heel wat uurtjes nachtrust kosten, en dat is geen toeval.

Dezelfde schrijftechnieken, en nog veel meer, kan je gebruiken voor je zakelijke boek. Zodat je lezer je boek tot de laatste pagina leest en daarna meer van jou wil.

Klinkt dat goed?

Het enige wat jij hoeft te doen is schrijven.

Voor de rest heb je mij.

Met een scherpe blik en sterk gevoel voor taal redigeer ik je tekst. Met een helikopterview kijk ik of alles inhoudelijk klopt, en zorg ik voor een verhaal dat converteert.

Want schrijf je je boek omdat je het leuk vindt, of omdat je een doel voor ogen hebt?

Ik help je om je doel te bereiken!

Voor 4.200 euro (excl. 21% btw) krijg je:

 • Een inspirerende Kick-offsessie (live, online call of telefoon)
 • Onverdeelde aandacht voor jouw boek en doelstellingen
 • Coverontwerp voor je boek
 • Ontwerp van de pagina’s van je boek
 • Advies hoe je je boek kunt inzetten als marketingtool
 • Redactie, voor een foutloze tekst die van lezers klanten maakt
 • Hulp bij het schrijven van de flaptekst van je boek
 • Tips zodat je boek nog beter converteert en een klantenmagneet wordt
 • Pdf-bestanden voor de drukker en voor promotie
 • Extra pdf-bestanden als je boek werkbladen en/of checklists bevat
 • Alle promotionele afbeeldingen die je nodig hebt

 

Kortom: alles wat je nodig hebt om je boek te publiceren.

Ik zorg voor een ijzersterk boekontwerp, dat lezers stimuleert om je boek van voor tot achter te lezen. Want je boek is niet alleen onderdeel van je aanbod, maar ook een krachtig verkoopinstrument.

Vanuit mijn achtergrond in de marketing en met meer dan 15 jaar ervaring in het vak, help ik je om van je boek een klantenmagneet te maken, met een ontwerp dat jou als gegoten zit.

Ok, ik wil samen aan de slag. Hoe gaat het in z’n werk?

We beginnen met een kick-offsessie, live, via Zoom, of als je dat makkelijker vindt via de telefoon. Zo leren we elkaar kennen en brengen we samen je wensen en doelstellingen in kaart. Tijdens dit gesprek kan je al je vragen stellen en nemen we alvast globaal de planning door.

De redactie van je boek

Na de kick-offsessie mail je mij de tekst van je boek. Ik ga aan de slag met de redactie en geef feedback via de mail. Na ongeveer een tot twee weken krijg je een Word-bestand met wijzigingen en opmerkingen retour, zodat je er zelf nog een keer naar kunt kijken en leert waar jouw aandachtspunten liggen.

Redactie van de flaptekst

Ook de flaptekst redigeer ik voor je. Een wervende tekst schrijven over je eigen boek kan best lastig zijn. Heb je er moeite mee om de flaptekst te schrijven of loop je ermee vast, dan schrijf of herschrijf ik hem.

Ontwerp en opmaak van je boek en de cover

Is de tekst klaar, dan ga ik aan de slag met het ontwerp van je boek. Heb je al bepaalde ideeën over wat je wel en niet mooi vindt, dan neem ik die hierin mee. Ik stuur je twee of drie proeven waaruit je een keuze kunt maken en na jouw feedback werk ik die uit tot één basisontwerp. Ben je helemaal tevreden, dan maak ik de rest van je boek op.

Ook maak ik twee tot drie ontwerpvoorstellen van de cover voor je boek. In overleg met jou werk ik die uit tot één knallend ontwerp, een showstopper waar niemand omheen kan.

Is alles klaar, dan stuur ik je de pdf-bestanden die je aan de drukker kunt aanleveren.

(Interactieve) pdf-bestanden

Daarnaast krijg je een apart pdf-bestand, dat je zelf kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om aan proeflezers te sturen, of om als basis te gebruiken van een weggever voor je site.

Bevat je boek werkbladen en/of checklists, dan krijg je ook die apart in pdf. Op A4-formaat, zodat ze makkelijk kunnen worden uitgeprint. Als je dat wil interactief, inclusief aanvullende call to actions en/of aanklikbare links naar je site of je e-mailadres.

Promotionele afbeeldingen van je boek

Op basis van het omslagontwerp maak ik promotionele afbeeldingen die je kunt gebruiken op social media en je website, en/of voor promotioneel drukwerk. Natuurlijk van het omslag, maar als je wil ook van de binnenkant.

Wil je voor of tijdens de ontwerpfase al beginnen met de promotie van je boek, dan maak ik eerst het ontwerp van het omslag en zorg ik, al voordat het is gedrukt, voor 3D-afbeeldingen van je boek.

Je kunt hier onbeperkt gebruik van maken, tot 3 maanden nadat je boek is verschenen.

Zelf je boek uitgeven, met begeleiding en advies

Ik denk met je mee over hoe je je boek kunt gaan inzetten als marketingtool om jouw doelstellingen te behalen. Niet alleen wat betreft de inhoud, maar ook bijvoorbeeld de prijsstelling en de promotie van je boek.

Tangram Studio is geen standaard uitgeverij. Je geeft je boek zelf uit, en profiteert van mijn jarenlange ervaring in het zelf uitgeven.

Zo hou je alles helemaal zelf in de hand en heb je het beste zicht op de verkoop van je boek, zonder ingewikkelde constructies en financieel gedoe.

Heb je nooit eerder een boek uitgegeven, dan kan ik me voorstellen dat je vragen hebt. Daarvoor kan je me altijd bellen, appen of mailen. Ik help je bij de communicatie met de drukker en bij alles wat er komt kijken bij het uitgeven van je boek.

Wil jij:

 • rust in je hoofd,
 • begeleiding zodat de planning een eitje voor je wordt,
 • een knallend boekontwerp dat aansluit bij jouw doelstellingen,
 • een boek dat zich binnen no time dik terugverdient,
 • en vooral: een boek dat voor nieuwe klanten zorgt?

Laten we dan samen aan de slag gaan!

* Heb je minimaal 4 maanden schrijfcoaching gehad? Dan is het grootste deel van je boek al geredigeerd en krijg je € 950 korting (excl 21% btw).

Heb je al eens een boek door mij laten maken? Dan hebben we een basisontwerp. Daarom krijg je op elk volgende boek € 500 korting (excl 21% btw).

Antwoord op je vragen

Wat voor boeken kan ik laten ontwerpen?

Tangram Studio is gespecialiseerd in boeken die worden uitgegeven als marketingtool. Dat zijn dus vaak zakelijke boeken, maar dat hoeft niet. In mijn porfolio vind je een greep uit de projecten die ik eerder heb gemaakt.

Hoe gaat het ontwerpen van een boek in zijn werk?

Als we samen aan de slag gaan, maak ik om te beginnen twee tot drie basisontwerpen. Ik maak dus een klein deel van je boek op. Meestal een gedeelte waarin zo veel mogelijk speciale elementen zitten, zodat we die direct allemaal op elkaar af kunnen stemmen.

Hiervan ontvang je een pdf, de eerste proef, en aan de hand van jouw reactie ga ik die eerst finetunen. Als dit helemaal naar je zin is, maak ik de rest van je boek op.

Ook hiervan ontvang je eerst weer een proef. Is alles helemaal naar je zin, dan krijg je van mij de pdf-bestanden die je naar de drukker kunt sturen.

Hoe lang duurt het om een boek ontwerpen?

Een boek ontwerpen is een project wat we samen aangaan. Hoe lang het duurt hangt af van hoe snel we samen kunnen schakelen. Reken in elk geval op een doorlooptijd van minimaal twee tot vier weken voor de redactie en de opmaak van je boek.

Welke delen van mijn boek worden ontworpen?

Bij een boekontwerp denk je waarschijnlijk als eerste aan de voorkant van een boek. Maar een boekomslag bestaat normaal gesproken uit drie delen: de voorkant, de rug en de achterkant. Dat is de basis, en soms komen daar nog flappen of andere speciale onderdelen bij.

Daarnaast moet er een apart ontwerp worden gemaakt voor de binnenkant, het binnenwerk. Dat kan alleen zwart-wit zijn, zwart met een steunkleur, of volledig full color. De papiersoort en afwerking van het boek speelt ook een rol, en zal, in overleg met jou, ook bij het ontwerp worden meegenomen.

Welke delen van mijn boek worden geredigeerd?

Je hele boek wordt geredigeerd, maar bepaalde onderdelen krijgen extra aandacht. Bijvoorbeeld de flaptekst die op de achterkant van je boek komt, en het begin (vaak het voorwoord of de inleiding) en het eind van je boek.

Dat zijn de plekken die essentieel zijn als je je lezers wil activeren met je boek. De flaptekst moet hen overtuigen om je boek te kopen, het begin van je boek om te gaan lezen, en als het uit is wil je waarschijnlijk dat je lezers iets doen. Bijvoorbeeld contact met je opnemen of een bepaald product kopen.

En als ik geen redactie nodig heb?

Is je boek al geredigeerd, maak je geen spelfouten, of vind je het niet belangrijk als er foutjes in je boek zitten? Dan heeft het toch toegevoegde waarde als je boek nog eens wordt geredigeerd.

Ik let niet alleen op spelling en grammatica, maar kijk ook of je tekst goed converteert. Met andere woorden, of je boek nieuwe klanten zal brengen, inschrijvers voor je nieuwsbrief oplevert, of wat je doel ook is.

Wil je daar geen gebruik van maken? Weet je het heel zeker? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

Hoe zit het met de boekpromotie?

De promotie van je boek doe je zelf, maar ik zorg voor het beeldmateriaal. Bijvoorbeeld afbeeldingen en/of banners voor het CB, je eigen shop, social media en je nieuwsbrief. Jij geeft aan wat je nodig hebt, en ik zorg voor mooie beelden.

Tot 3 maanden na het verschijnen van je boek kan je hier gebruik van maken. Denk dus alvast vooruit en bedenk wat je allemaal nodig zult hebben, zodat je er zeker van bent dat je straks een serie hebt waar je mee vooruit kunt.

Kan ik ook een e-book laten ontwerpen?

Ja, dat kan. Tangram Studio maakt ook ePubs (bijvoorbeeld voor de Kobo) en e-books voor de Kindle van Amazon. Neem even contact op voor de mogelijkheden.

Hoe gaat het met de betaling?

Je mag achteraf betalen, maar betaal je in een keer vooraf, dan krijg je € 150 korting.

Wil je daar gebruik van maken, dan stuur ik je voordat we beginnen een factuur.

Betaal je liever achteraf, dan betaal je in 2 delen. Je krijgt dan een factuur na de eerste volledige opmaak, en een nadat de bestanden naar de drukker zijn gestuurd.

Wil je meer weten, of heb je vragen die hier niet zijn beantwoord? Stuur me dan even een berichtje.

Promotionele afbeeldingen voor je boek

De promotie van je boek is de volgende stap als je een boek geschreven hebt. Onze samenwerking stopt niet op het moment dat het ontwerp van je boek klaar is, ook het ontwerp van promotiemiddelen horen bij mijn takenpakket. Zodat jij daar mee aan de slag kunt, en een hit maakt van je boek.

Wanneer begin je met de promotie van je boek?

Je kunt wachten tot je boek helemaal af is en je de voorraad in je kantoor hebt staan, zodat je meteen kunt leveren als de bestellingen binnenstromen. Maar je kan ook al tijdens het schrijven beginnen met de promotie van je boek.

Veel van mijn klanten doen dat laatste, en dat is een heel goed idee. Want de mensen die je volgen op social media vinden het leuk om een kijkje in het proces te krijgen, en zo bouw je alvast aan naamsbekendheid vóór de verschijningsdatum van je boek.

Je boek promoten als het nog niet gedrukt is

Het is geen probleem als je wilt gaan promoten voor je boek gedrukt is, met Photoshop zet ik de cover gewoon in een bestaand beeld, met voorwerpen erbij die passen bij je boek.

Wat zijn de mogelijkheden?

Promoot je boek op je social media kanalen, in headers en banners, maar ook in je e-mailhandtekening en op je website, of gedrukt in de vorm van advertenties en flyers. Wat je maar wil, voor alles is een oplossing op maat. Blader maar eens verder naar beneden voor een aantal voorbeelden.

Promotie boek Van passie naar boek instagram
Promotie boek Echt ondernemen LinkedIn
Promotie boek Echt ondernemen Instagram template
Echt ondernemen sfeerfoto
Promotie boek Van passie naar boek review
Promotie boek Van passie naar boek packshot
Promotie boek De Laptop Lifestyle
Brand me! mockup
Brand me!
Brand me! e-mailbanner
Promotie boek De Laptop Lifestyle
Promotie boek Praktijkgids bestrijding witwassen