Hoewel ik gisteren jarig was, leek het vandaag wel een feestje toen ik deze twee mooie onderzetters van Sukhi mocht uitpakken en fotograferen. De warme grijstinten die ik uitkoos combineren prachtig met mijn naturelle kurken onderzetters en witte mokken en het was meteen een leuke gelegenheid om de oude digitale camera uit te proberen die ik te leen kreeg van een vriendin.

Sukhi is een sociale onderneming die vloerkleden uit Nepal, India, Marokko en Turkije importeert en verkoopt. Nog niet zo lang geleden heette Sukhi nog Bolletjeskleed. Deze naam voldeed niet meer toen hun productenlijn werd uitgebreid en er naast de handgemaakte vilten “bolletjeskleden” ook verschillende andere authentieke, traditioneel geproduceerde vloerkleden aan het assortiment werden toegevoegd zoals Patchwork kleden en Beni Ourain kleden.

“Sukhi is een vrouwennaam in Nepal en betekent ‘happy’. We willen dan ook dat onze vloerkleden een warm gevoel geven aan kopers, makers en hun kinderen.”

– Nasia Burnet, medeoprichter en textielontwerper

Het lukt ze heel goed om dit warme gevoel uit te dragen. Bij elk kleed zit een kaartje met daarop de naam van de maakster en de tekst “From Our Hearts to Your Home”. De makers van de kleden krijgen eerlijk betaald en het sympathieke karakter van het bedrijf is terug te zien in de huisstijl. Het logo bestaat uit vriendelijke ronde vormen en vrolijke hartjes. Mooi gecombineerd met de natuurlijke materialen die voor de kaartjes en de bevestiging zijn gebruikt. Een mooie, effectieve low budget oplossing die precies klopt met de instelling van Sukhi. De nadruk ligt op een eerlijke prijs voor de makers van de kleden, niet op dure bling bling marketing.

Op Sukhi.nl kan je je eigen kleed ontwerpen of samenstellen, waarbij je kunt kiezen uit verschillende kleuren, vormen, patronen en maten. De grijze tinten van de onderzetters die ik kreeg zijn prachtig! “Sukhi wil mensen gelukkig maken: de ambachtelijke kledenmakers, hun familie, klanten en hun familie. Je koopt een vloerkleed van Sukhi omdat je dan een authentiek, handgemaakt kleed krijgt, direct van de makers.” Een heel mooi concept en nog mooiere producten!

Sukhi

Sukhi

Sukhi

Sukhi

Sukhi

Sukhi

Sukhi

Sukhi

Meer over dit onderwerp

Fotoserie drukwerkveredeling verpakkingsmateriaal CONTEQ Onlangs liet CONTEQ nieuwe doosjes produceren. Wij gingen mee naar de drukwerkveredelaar. Om te kijken hoe het materiaal werd afgewerkt met krasvast matlaminaat en om deze serie foto's te maken.
Aardappels en marketing Soms kunnen de raarste dingen inspiratie geven voor een blog. Zoals aardappels. Toen ik gisteren een snelle bespreking had bij een klant, raakte ik in gesprek met een andere ondernemer, die even binnen kwam lopen voor een praatje. Hij vroeg wat ik de...
Waarom ‘Hanneke de Wit Grafisch Ontwerp’ ‘Tangram Studio’ werd Sinds ik begon als grafisch ontwerper heb ik steeds onder mijn eigen naam gewerkt, met als toevoeging mijn activiteit: Hanneke de Wit Grafisch Ontwerp. Het waarom lag voor de hand en dit werkte prima voor een tijd. Alleen die url hannekedewit-grafisc...

Pin It on Pinterest