Hoewel ik gisteren jarig was, leek het vandaag wel een feestje toen ik deze twee mooie onderzetters van Sukhi mocht uitpakken en fotograferen. De warme grijstinten die ik uitkoos combineren prachtig met mijn naturelle kurken onderzetters en witte mokken en het was meteen een leuke gelegenheid om de oude digitale camera uit te proberen die ik te leen kreeg van een vriendin.

Sukhi is een sociale onderneming die vloerkleden uit Nepal, India, Marokko en Turkije importeert en verkoopt. Nog niet zo lang geleden heette Sukhi nog Bolletjeskleed. Deze naam voldeed niet meer toen hun productenlijn werd uitgebreid en er naast de handgemaakte vilten “bolletjeskleden” ook verschillende andere authentieke, traditioneel geproduceerde vloerkleden aan het assortiment werden toegevoegd zoals Patchwork kleden en Beni Ourain kleden.

“Sukhi is een vrouwennaam in Nepal en betekent ‘happy’. We willen dan ook dat onze vloerkleden een warm gevoel geven aan kopers, makers en hun kinderen.”

– Nasia Burnet, medeoprichter en textielontwerper

Het lukt ze heel goed om dit warme gevoel uit te dragen. Bij elk kleed zit een kaartje met daarop de naam van de maakster en de tekst “From Our Hearts to Your Home”. De makers van de kleden krijgen eerlijk betaald en het sympathieke karakter van het bedrijf is terug te zien in de huisstijl. Het logo bestaat uit vriendelijke ronde vormen en vrolijke hartjes. Mooi gecombineerd met de natuurlijke materialen die voor de kaartjes en de bevestiging zijn gebruikt. Een mooie, effectieve low budget oplossing die precies klopt met de instelling van Sukhi. De nadruk ligt op een eerlijke prijs voor de makers van de kleden, niet op dure bling bling marketing.

Op Sukhi.nl kan je je eigen kleed ontwerpen of samenstellen, waarbij je kunt kiezen uit verschillende kleuren, vormen, patronen en maten. De grijze tinten van de onderzetters die ik kreeg zijn prachtig! “Sukhi wil mensen gelukkig maken: de ambachtelijke kledenmakers, hun familie, klanten en hun familie. Je koopt een vloerkleed van Sukhi omdat je dan een authentiek, handgemaakt kleed krijgt, direct van de makers.” Een heel mooi concept en nog mooiere producten!

Sukhi

Sukhi

Sukhi

Sukhi

Sukhi

Sukhi

Sukhi

Sukhi

Meer over dit onderwerp

Nieuwe visitekaartjes van MOO De basis van het ontwerp van de visitekaartjes van Tangram Studio is heel eenvoudig: zwart-wit en met weinig elementen. Dit geeft ruimte om dingen toe te voegen, zoals kleur en bijvoorbeeld de gouden ster die in onder andere voor de introductiemailin...
Een portie Instagram-kleurenpsychologie Het houdt me al heel lang bezig: waarom zijn filters en overbelichte foto's zo populair op Instagram? Al maanden experimenteer ik hiermee en bewerkt al mijn foto's voor ik ze online zet. Hoe licht kan ik gaan zonder dat een foto teveel details verlie...
Kies je klant Dit artikel schreef ik oorspronkelijk als gastblog voor vakpracht.nl. Je timmert al een tijdje aan de weg en bent goed in wat je doet. Maar om je producten online te verkopen, moet je zorgen dat je vindbaar en zichtbaar bent! Voordat je hieraan ku...

Pin It on Pinterest