Wil je jouw eigen handschrift kunnen gebruiken op de computer? Dan moet je dit eens proberen, binnen een paar minuten heb je je eigen handschrift font!

Download en print template

Ga naar myscriptfont.com, download het template bij stap 1, print het uit en vul het in. Zorg ervoor dat je binnen de lichte lijntjes blijft anders worden de letters “afgehakt”. Scan het template in op 300 dpi en sla het op als JPG, TIFF of PNG bestand van maximaal 2MB. Hoe hoger het contrast hoe scherper het resultaat.

Scan en upload template: download daarna jouw handschrift font

Upload dit bestand en geef je font een naam. Hierna kun je het formaat kiezen waarin je het font wilt ontvangen: True Type (in dit geval alleen geschikt voor Windows), Open Type (voor zowel Apple als Windows) of SVG (Scalable Vector Graphics: bedoeld voor op het web). Klik op “Send file” en na een paar seconden kun je jouw handschrift-font downloaden.

Hanneke.otf

Natuurlijk heb ik het zelf ook even geprobeerd. Het kostte een paar pogingen want soms ging ik tóch voorbij de dunne lijn (en werd de staart van de letter dus afgehakt) en soms vond ik de hoogte van een letter gewoon teveel afwijken van de rest. Maar uiteindelijk ben ik heel blij met het resultaat. Alle tekst die je op de afbeeldingen hiernaast ziet is geschreven in “Hanneke.otf”. Persoonlijker typen dan dit kan toch bijna niet! 🙂

Meer lezen?

Schrijf je dan in en ontvang alle nieuwe artikelen in je mailbox.
[subscribe2]