Bestel nu jouw exemplaar van Van passie naar boek!

Waardevolle informatie voor je verkoopgesprek

Ik zette mijn telefoonnummer in mijn boek en je raadt nooit wat er toen gebeurde! 😱

door | 11 januari 2021 | uitgeven

> uten lezen

Waardevolle informatie voor je verkoopgesprek
Wat verwachtte jij toen je op de link naar dit artikel klikte? Dat ik rare telefoontjes kreeg en een kudde stalkers achter me aan?

Wat er daadwerkelijk gebeurde nadat mijn boek uitkwam, is dat lezers me begonnen te bellen. Eerst eentje, toen nog één, en nog één… Geleidelijk aan werden dat er steeds meer.

Gewoon om iets te vragen. Omdat ze een idee voor een boek hadden en wilden weten hoe ze het best verder konden gaan, omdat ze een vraag hadden over het formaat en de afwerking van hun boek, over hoeveel woorden ze zouden moeten schrijven en hoe dik hun boek dan zou worden.

Misschien denk je nu, lekker handig… Schrijf je maandenlang aan een boek, en dan krijg je vervolgens telefoontjes voor gratis informatie.

Maar bekijk het eens zo! Ik had ook een online programma kunnen maken als vervolg op het boek. Heb ik over nagedacht, maar dan had ik dat online programma al in mijn boek moeten verkopen, een landingspagina moeten maken en een funnel op moeten zetten, en dan was alles verder buiten mij om gegaan. Als het had gewerkt.

Ik had ook een inspiratie-/coaching-/noemmaarhoejehetwilgesprek kunnen toevoegen aan mijn aanbod. Voor een X-bedrag help ik je op weg en geef ik het antwoord op de meest gestelde vragen. Dat kan nog steeds, maar ook dat doe ik niet.

Het had een bedragje aan passief inkomen op kunnen leveren. Waarom ik dat dan toch niet doe? Omdat er geen mooiere kans is dan een potentiële klant die mij opbelt met een vraag. Want social media zijn fantastisch, maar hoe zie je aan iemands profiel of hij een potentiële klant is?

Waardevolle informatie voor een verkoopgesprek

Als iemand mij belt weet ik meteen dat hij of zij bezig is met een boek. Sterker nog, meestal weet ik daarna zelfs waar het boek over gaat, voor wie het bedoeld is en wat het doel van het boek is. Ik weet tegen welke problemen de beller aanloopt, waar hij op vastloopt en waar hij hulp bij kan gebruiken. Waardevolle informatie voor een verkoopgesprek!

Deze informatie voor je verkoopgesprek haal je niet uit een profiel op social media, en ook niet uit je funnels.

Deze vormen van passief inkomen zijn populair en zie ik zo vaak voorbij komen dat ik soms bijna ga twijfelen aan mezelf. Bijna, maar niet helemaal! Want hoe leuk deze vormen van aanbod ook zijn, en hoe mooi je je inkomsten er ook mee kunt aanvullen, misschien is het, als je meer wilt verdienen, wel veel waardevoller om je verkoopskills aan te scherpen.

En dan bedoel ik je skills voor een één-op-één verkoopgesprek. ‘Warm calling’: met iemand die jou zelf benaderd heeft en waarvan je dus weet dat er interesse is voor je aanbod. Want als je goed luistert, iemand verder helpt en op nieuwe ideeën brengt, heb je dan gratis informatie weggegeven die je ook had kunnen ‘vermarkten’? Of heb je dan een nieuwe klant binnengehaald voor je daadwerkelijke aanbod, waarmee je veel meer verdient dan die paar tientjes voor die ‘inspiratiesessie’?

Hanneke de Wit

Hanneke de Wit schreef  Van passie naar boek, is grafisch ontwerper, schrijfcoach en redacteur, en hielp al vele ondernemers om een boek uit te geven en zo hun bedrijf te laten groeien.

Een boek maken is een prachtig project. Het helpt je om de doelstellingen van je bedrijf aan te scherpen en zal je meer voldoening geven dan je je ooit had kunnen voorstellen. En het mooiste is dat als jij een boek uitgeeft voor je bedrijf, het meer is dan alleen een aanvulling op je aanbod.

Een boek heeft iets magisch en is een prachtige marketingtool. Het geeft je autoriteit op je vakgebied, opent nieuwe deuren en zorgt ervoor dat je jezelf en je bedrijf kunt promoten op plekken waar je anders niet terecht was gekomen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer lezen?

Een onderwerp voor je boek, hoe kies je?

Een onderwerp voor je boek, hoe kies je?

Je hebt een passie voor je vak en hebt een breed scala aan onderwerpen tot je beschikking. Je zou zelfs wel tien boeken kunnen schrijven! Over alles wat aan bod komt in je bedrijf heb je zoveel te vertellen! Hoe kies je dan een onderwerp voor je boek?

Lees meer
Je boek verkopen: 4 verdienmodellen

Je boek verkopen: 4 verdienmodellen

Je boek verkopen. Hoe ga je dat doen? Heb je daar al over nagedacht, of ben je gewoon aan de slag gegaan en zal je verder wel zien? Een boek schrijven is een intensief proces. Het is leuk maar het kost veel tijd, dus voor jou als ondernemer moet het wel iets opbrengen.

Lees meer
Hoe je met een goede cover meer boeken verkoopt

Hoe je met een goede cover meer boeken verkoopt

Wat denk jij? Wanneer is een boek cover goed? Of heb je daar nooit eerder over nagedacht? Is een cover goed als jij hem mooi vindt? Als de doelgroep hem mooi vindt? Of is er een magische formule voor en hangt het af van de gebruikte lettertypes en kleuren?

Uitgelicht

Hoe je met een goede cover meer boeken verkoopt

Wat denk jij? Wanneer is een boek cover goed? Of heb je daar nooit eerder over nagedacht? Is een cover goed als jij hem mooi vindt? Als de doelgroep hem mooi vindt? Of is er een magische formule voor en hangt het af van de gebruikte lettertypes en kleuren?

Lees meer
Van passie naar boek

Wil jij een boek schrijven en uitgeven? Dan is Van passie naar boek voor jou!

Het staat vol tips en tricks uit de praktijk en begeleidt je stap voor stap naar je eigen boek. Je leest:

  • hoe je de eerste hobbels overwint en begint met schrijven
  • hoe je het schrijfproces gestructureerd aanpakt
  • hoe je ervoor zorgt dat je boek er professioneel uitziet
  • hoe je je boek inzet als promotiemiddel voor je bedrijf
  • hoe je van je boek een bestseller maakt

 

Laat niets je meer tegenhouden om dat boek te schrijven voor je bedrijf!