Hoewel ik gisteren jarig was, leek het vandaag wel een feestje toen ik deze twee mooie onderzetters van Sukhi mocht uitpakken en fotograferen. De warme grijstinten die ik uitkoos combineren prachtig met mijn naturelle kurken onderzetters en witte mokken en het was meteen een leuke gelegenheid om de oude digitale camera uit te proberen die ik te leen kreeg van een vriendin.

Sukhi is een sociale onderneming die vloerkleden uit Nepal, India, Marokko en Turkije importeert en verkoopt. Nog niet zo lang geleden heette Sukhi nog Bolletjeskleed. Deze naam voldeed niet meer toen hun productenlijn werd uitgebreid en er naast de handgemaakte vilten “bolletjeskleden” ook verschillende andere authentieke, traditioneel geproduceerde vloerkleden aan het assortiment werden toegevoegd zoals Patchwork kleden en Beni Ourain kleden.

“Sukhi is een vrouwennaam in Nepal en betekent ‘happy’. We willen dan ook dat onze vloerkleden een warm gevoel geven aan kopers, makers en hun kinderen.”

– Nasia Burnet, medeoprichter en textielontwerper

Het lukt ze heel goed om dit warme gevoel uit te dragen. Bij elk kleed zit een kaartje met daarop de naam van de maakster en de tekst “From Our Hearts to Your Home”. De makers van de kleden krijgen eerlijk betaald en het sympathieke karakter van het bedrijf is terug te zien in de huisstijl. Het logo bestaat uit vriendelijke ronde vormen en vrolijke hartjes. Mooi gecombineerd met de natuurlijke materialen die voor de kaartjes en de bevestiging zijn gebruikt. Een mooie, effectieve low budget oplossing die precies klopt met de instelling van Sukhi. De nadruk ligt op een eerlijke prijs voor de makers van de kleden, niet op dure bling bling marketing.

Op Sukhi.nl kan je je eigen kleed ontwerpen of samenstellen, waarbij je kunt kiezen uit verschillende kleuren, vormen, patronen en maten. De grijze tinten van de onderzetters die ik kreeg zijn prachtig! “Sukhi wil mensen gelukkig maken: de ambachtelijke kledenmakers, hun familie, klanten en hun familie. Je koopt een vloerkleed van Sukhi omdat je dan een authentiek, handgemaakt kleed krijgt, direct van de makers.” Een heel mooi concept en nog mooiere producten!

Sukhi

Sukhi

Sukhi

Sukhi

Sukhi

Sukhi

Sukhi

Sukhi

Meer over dit onderwerp

Wandeling op de Ginkelse Heide Wat een prachtig nazomerweer vandaag! We waren net op tijd: de heide was al aan het uitbloeien maar nog prachtig sfeervol paars. "Never stop exploring!"
Opening van de studio en winkel van Hella Duijs Vandaag was de opening van de studio en winkel van Hella Duijs. Omdat ik heel benieuwd was naar Hella (die ik via Instagram ken) en naar haar atelier, stapte ik in de auto op weg naar Nijmegen. Hella maakt mooie producten van keramiek, vanuit haar at...
Eén stap terug, tien vooruit! Tangram Studio is vanwege persoonlijke omstandigheden een tijd stiller geweest dan anders, zowel op het blog als op social media. Inmiddels is de rust voor het grootste deel teruggekeerd en begint er weer ruimte te ontstaan voor nieuwe inspiratie. Ik...

Pin It on Pinterest