Tekenen met potlood en papier, dat doe ik eigenlijk nooit meer. Zo gewend ben ik eraan geraakt om op de pc te werken. We hebben meivakantie en genieten lekker even van een paar dagen rust en van elkaar. De kids houden net als ik vroeger erg van tekenen en ik neem me al een hele tijd voor om ook weer eens iets te maken. Deze week was een mooi moment om mijn oude tekenspullen er eens bij te zoeken en samen met de jongens aan tafel te gaan zitten. Ik was bijna vergeten hoe fijn en ontspannend dit is!

Een paar weken terug maakte ik al een begin, toen maakte ik potloodschetsen van verschillende bevestigingsmaterialen voor CONTEQ. Mooi om als afwisseling van alle strakke zwart-wit foto’s te gebruiken op social media.

Schetsen CONTEQ

Nu het zondag zulk prachtig weer was, moesten we er natuurlijk even op uit. We liepen hier in de buurt een rondje langs een sloot met aan beide kanten boerderijen en plukten twee stuks van alle bloemen die we zagen. Planten en bloemen zijn met hun mooie ranke lijnen erg fijn om na te tekenen.

Thuis zette ik ze eerst in het water om bij te komen van de reis die ze aflegden in twee kleine zweethandjes. Daarna fotografeerde ik ze apart, vanuit de hoek waaruit ik ze wilde tekenen en met een paar close-ups van specifieke details. Zo konden we zo lang mogelijk van de bloemen genieten en zou ik eventueel later nog verder kunnen tekenen, zonder de bloemen dagen op tafel te hoeven laten liggen. Want dat zouden ze natuurlijk nooit overleven.

Schetsen bloemen

Gisteren leek het me leuk om eens iets anders te proberen, en zocht ik een mooie portretfoto van een van onze twee katten. Het is alweer zo lang geleden, dus ik verwachtte niet dat het meteen zou lukken, maar het resultaat mocht er best zijn. Alleen viel de kleur van het bruine Conté potlood, dat ik naast een gewoon potlood gebruikte, een beetje vreemd uit. Ik had er niet bij stilgestaan hoeveel effect dit zou hebben. Deze kleur was totaal anders dan de vacht van Tijger…

Een beetje Photoshop

Toen ik er een foto van maakte en die omzette naar zwart-wit, bleek het zo veel mooier uit te komen en wel degelijk op Tijger te lijken. Daarom scande ik de tekening in en zette hem in Photoshop om naar grijswaarden. Omdat je door te scannen veel contrast verliest, verhoogde ik het contrast, verwijderde de randen van het oorspronkelijke tekenvel d.m.v. een masker (een beetje spelen met de verloop tool en met een heel zacht penseel) en poetste nu ik toch bezig was hier en daar wat streepjes bij (ssst). Het resultaat printte ik uit op papier met een reliëf. Daardoor lijkt het resultaat net een originele potloodtekening.

Schetsen katten

Achter de bank is nog een witte lege muur en dat was de perfecte plek om de schetsen op te hangen.

Moederdag

Wat is er leuker dan zelfgemaakte kado’s geven? Daarom maakte ik voor moederdag een versie met de tekening van pinksterbloem. Ook deze tekening scande ik in en bewerkte ik op dezelfde manier in Photoshop. Onder de schets voegde ik de naam van de bloem toe in vette letters en er onder de Latijnste naam in italics. Het tekenbord van IKEA had ik nog staan en maakte het kado helemaal af.

Mijn tekenspullen krijgen een nieuw plekje, die hou ik voortaan lekker bij de hand!

Schetsen moederdag


Meer over dit onderwerp

Gratis eigen beeld door samen te werken met een fotograaf Gisteren schreef Charlotte Meindersma van Charlotte’s Law & Fine Prints dit blog: Hoe kom ik aan gratis foto’s? In eerste instantie reageerde ik sceptisch: "Misschien kun je ook een blog schrijven over hoe je aan gratis boodschappen en een gratis hyp...
¡Únete a la fiesta de Pinterest Ahora! Sorry, even een heel promotiegericht berichtje, maar dit is te leuk om geen (kort) blog over te schrijven. Een tijdje geleden maakte ik het ontwerp voor een Spaans e-book over Pinterest marketing: "¡Únete a la fiesta de Pinterest Ahora!" Sinds vandaa...
Waarom Instagram geschikter is dan Facebook als marketing tool voor creatieve merken en bloggers Iets meer dan een jaar geleden schreef ik een blog over wat een poes en een kleed met marketing te maken hebben. Toen al was ik Instagram-fan en Facebook-moe en inmiddels nog veel meer. Een tijd lang verbeeldde ik me dat het aan mij lag, maar het is ...

Pin It on Pinterest