De vakantie is inmiddels voor de meeste mensen weer voorbij. Heb jij helemaal niets gedaan of je computer stiekem toch elke dag even aangezet? Hoewel het voor mij tijd was om even offline te gaan, kon ik het toch niet laten om social media zo af en toe een beetje via mijn iPhone bij te blijven houden. Interessante dingen die ik tegenkom open ik steeds in een nieuw venster in Safari om er later nog eens naar te kijken. In plaats van deze tips los te delen op Facebook en Twitter deel ik via deze blogpost een lijstje met interessante artikelen die ik deze zomer tegenkwam.

Tip 1: 11 Essential Elements of a Perfect Blog Design (a Data Driven Answer)

In dit artikel van Quicksprout worden 11 essentiële elementen beschreven die jouw blog zou moeten hebben zodat je content makkelijker gedeeld wordt en je meer bezoekers krijgt. Dit soort lijstjes zijn altijd fijn, er staat altijd wel iets op waar je iets mee kan. Zo vond ik het bijvoorbeeld interessant om tip #4 te lezen: gebruik een korpsgrootte van minimaal 11 punten. Logisch, want ieniemienie lettertjes lezen natuurlijk niet fijn. Toch gebruikten nog niet zo lang geleden veel ontwerpers kleine lettertjes op hun site. Zelf deed ik dit ook, ik vond het simpelweg mooier dan grotere letters. Inmiddels hebben we gelukkig allemaal wel door dat leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid boven esthetiek gaan.

Wat mij betreft is tip #9 de allerbelangrijkste: gebruik (mits je site in WordPress is gemaakt) de WordPress SEO Plugin van Yoast. In het begin is het even een gedoe, want hoe krijg je dat rode balletje bovenin je scherm nou groen? Als je het eenmaal doorhebt leer je vanzelf hoe je SEO-vriendelijke teksten schrijft. Behalve dat de plugin dus gewoon een goede tool is, kan je er ook nog eens veel van leren.

Tip 2: Iconosquare.com

Iconosquare my top five photoInstagram vind ik een van de leukste social media van dit moment. Maar het is veel moeilijker om volgers en likes te krijgen dan bijvoorbeeld op Facebook en Twitter. (Nu ik het er toch over heb, volgen wij elkaar al?) Met Iconosquare kan je statistieken bijhouden en het biedt een overzichtelijke manier om op reacties te reageren. In de tijdlijn van de app zelf zie je snel iets over het hoofd.

Daarnaast kan je nog veel meer leuke dingen maken, zoals je eigen cover, een Photo Gallery Widget en buttons voor op je site en snapshots die je op Instagram kunt posten. Met mooi vormgegeven statistieken zoals wie je favoriete Instagrammers zijn en welke van jouw foto’s het populairst zijn. (Ja op dit moment is dat bij mij vooral kattenspam…)

Tip 3: Email List-Building From the Experts: How te Grow a Massive Email List

Hier ligt nog wat werk voor mij. Ik ben nog niet zo lang geleden begonnen een e-mail lijst op te bouwen en heb hierin nog wel wat te leren. Quotes zoals deze van Michael Hyatt hebben mij ertoe gezet om er toch aan te beginnen, ondanks mijn verlegenheid en het idee dat ik toch eigenlijk niet zoveel nieuws had:

I have literally built a multi-million dollar business on the strength of my email list. Ninety percent of my income comes from it. Even today, my email list is still my number one business priority—and asset.

Volgens deze blogpost van Buffersocial is het simpel: “Amazing blog content + crystal clear calls-to-action = massive email list.” Dat is dus waar ik de komende tijd aan ga werken.

Heb jij een zomerstop gehouden, of ben je gewoon online gebleven? Ik zou het leuk vinden om in een reactie te lezen welke interessante dingen jij deze zomer tegen bent gekomen!

Meer van dit soort tips?

[mc4wp_form]

Meer over dit onderwerp

SEO basics: SEO in een notendop Dit artikel schreef ik oorspronkelijk als gastblog voor vakpracht.nl. Waarschijnlijk heb je al een website, of misschien ben je van plan er een te (laten) maken. Hoe zorg je er nou voor dat hij goed vindbaar wordt? Dit doe je door je site met behu...
Met Google de bron van een afbeelding zoeken Een paar dagen geleden zag ik op Twitter een tip langskomen die me meteen deed denken aan het dilemma van Pinterest en auteursrechten. Het probleem hierbij is dat er afbeeldingen worden gepind vanaf websites die vaak niet de originele bron zijn. Hier...
Gratis eigen beeld door samen te werken met een fotograaf Gisteren schreef Charlotte Meindersma van Charlotte’s Law & Fine Prints dit blog: Hoe kom ik aan gratis foto’s? In eerste instantie reageerde ik sceptisch: "Misschien kun je ook een blog schrijven over hoe je aan gratis boodschappen en een gratis hyp...

Pin It on Pinterest