Bestel nu jouw exemplaar van Van passie naar boek!

Boekontwerp

Ontwerp van je boek

Je bent aan het neuzen in een boekwinkel of online, want je hebt zin om een boek te kopen. Hoewel je ongeveer weet over welk onderwerp je wil lezen, is de keuze uitgebreid. Als je een paar titels gevonden hebt die je aanspreken, waar baseer je je keuze dan op? Natuurlijk lees je eerst de omschrijving of de tekst op de achterkant, maar wist je dat je voor het grootste deel onbewust en intuïtief beslist? Omdat de titel en de vormgeving je op een of andere manier aanspreekt, ook al kan je niet precies uitleggen waarom.

Een goed ontwerp verkoopt je boek. Natuurlijk gaat het in de eerste plaats om je verhaal, maar als je mensen in je winkel wilt, zodat ze zien wat je te bieden hebt, moet je er eerst voor zorgen dat ze niet voorbij lopen. Daarvoor heb je een aantrekkelijke etalage nodig, en dat is precies wat het omslag is voor je boek.

Ook het ontwerp van het binnenwerk speelt een belangrijke rol. Zelfs als jij gek bent op lezen en stapels boeken verslind, durf ik te wedden dat ook jij wel eens een boek hebt bekeken en het snel weer hebt weggelegd omdat het uit een ontmoedigende, eindeloze zee van alinea’s bestond. Bij een roman is dat niet erg. Het verhaal zuigt je als het ware door het boek en als je eenmaal wat hoofdstukken hebt gelezen, kan je het niet meer wegleggen. Dat kan je heel wat uurtjes nachtrust kosten, en dat is geen toeval.

Schrijvers van fictieboeken gebruiken slimme technieken om ervoor te zorgen dat je niet meer kunt stoppen met lezen. En hoewel je sommige daarvan heel goed op je zakelijke boek kunt toepassen, komt er daar meer bij kijken. Een opmaak die je verhaal op een aansprekende manier weergeeft, zodat je lezers op het puntje van hun stoel blijven zitten.

Mijn aanpak

Ik zorg voor een ijzersterk ontwerp, dat lezers stimuleert om je boek van voor tot achter te lezen. Met koppen die de tekst verlevendigen, elementen die je boek interactief maken en afbeeldingen die je verhaal verbeelden en tot leven brengen. En, niet te vergeten, de promotionele ontwerpen die je nodig hebt om je boek te verkopen.

Want je boek is niet alleen onderdeel van je aanbod, maar ook een krachtig verkoopinstrument. Vanuit mijn achtergrond in de marketing en met meer dan 15 jaar ervaring in het vak, help ik je om van je boek een klantenmagneet te maken, met een ontwerp dat jou als gegoten zit.

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Neem dan vrijblijvend contact op. Dan bespreken we wat je nodig hebt en wat ik voor je kan betekenen.

4 + 3 =

Voorbeelden van mijn werk

“Hanneke begeleidde mij met engelengeduld en veel deskundigheid doorheen het hele proces. Geen vraag was haar te gek, geen moeite haar te veel en ik stond meer dan eens versteld van haar vakkundigheid en expertise. Zonder haar was Liefdesverklaring waarschijnlijk nog steeds niet meer dan een worddocument op de harde schijf van mijn computer. Zij was voor mij het juiste talent op het juiste moment!”

Nathalie Van De Walle
liefdesverklaring.be

Wil je meer informatie? Neem dan contact met me op. Dan bespreken we wat je nodig hebt en wat ik voor je kan doen.

ZORG ERVOOR DAT JOUW BOEK ER KOMT!

Maak een vliegende start met het eerste hoofdstuk van ‘Van passie naar boek’ en mijn tips en tricks in je mailbox.

Van passie naar boek

Verzonden. Check snel je mail!