Bestel nu jouw exemplaar van Van passie naar boek!

Boekontwerp

Boekontwerp

Je bent aan het neuzen in een boekwinkel of online, want je hebt zin om een boek te kopen. Hoewel je ongeveer weet over welk onderwerp je wil lezen, is de keuze uitgebreid. Als je een paar titels gevonden hebt die je aanspreken, waar baseer je je keuze dan op? Natuurlijk lees je eerst de omschrijving of de tekst op de achterkant, maar wist je dat je voor het grootste deel onbewust en intuïtief beslist? Omdat de titel en de vormgeving je op een of andere manier aanspreekt, ook al kan je niet precies uitleggen waarom.

Een goed ontwerp verkoopt dus je boek. Natuurlijk gaat het in de eerste plaats om je verhaal, maar als je mensen in je ‘winkel’ wilt, zodat ze zien wat je te bieden hebt, moet je er eerst voor zorgen dat ze niet voorbij lopen. Daarvoor heb je een mooie, aantrekkelijke etalage nodig, en dat is precies wat het omslag is voor je boek.

Ook het ontwerp van het binnenwerk speelt een belangrijke rol. Zelfs als jij gek bent op lezen en stapels boeken verslind, durf ik te wedden dat ook jij wel eens een boek hebt bekeken en het snel weer hebt weggelegd omdat het uit een ontmoedigende, eindeloze zee van alinea’s bestond. Bij een roman is dat niet erg. Het verhaal zuigt je als het ware door het boek en als je eenmaal wat hoofdstukken hebt gelezen, kan je het niet meer wegleggen. Dat kan je heel wat uurtjes nachtrust kosten, en dat is geen toeval.

Schrijvers van fictieboeken gebruiken mooie technieken om ervoor te zorgen dat je niet meer kunt stoppen met lezen. En hoewel je sommige daarvan prima op je zakelijke boek kunt toepassen, geldt dat voor managementboeken meestal niet. Niet omdat het onderwerp saai is, maar omdat er nou eenmaal veel feitelijke informatie in staat.

Toch is het heel goed mogelijk om hetzelfde te doen met je zakelijke boek. Om de informatie over te brengen op je lezers, en ze te stimuleren om je boek van voor tot achter te lezen, is een goed ontwerp dan ook onmisbaar. Koppen die de tekst verlevendigen, elementen die je boek interactief maken en afbeeldingen die je verhaal verbeelden en tot leven brengen.

En, niet te vergeten, een ontwerp dat pas bij jou en je bedrijf. Want een boek is niet alleen onderdeel van je aanbod, maar ook een ijzersterk verkoopinstrument. Vanuit onze marketingachtergrond en met meer dan 15 jaar ervaring in het vak, helpt Tangram Studio je dan ook om van je boek een klantenmagneet te maken, door een ontwerp te maken dat je past als een jas.

Recente projecten ‘ontwerp’

Wil je aan de slag met jouw boek? Kan je begeleiding gebruiken bij het schrijven, of is je tekst klaar en zoek je iemand die je helpt bij de redactie, het ontwerp en de opmaak? Neem dan vrijblijvend contact op. Dan bespreken we samen wat jij nodig hebt en wat Tangram Studio voor je kan doen.

ZORG ERVOOR DAT JOUW BOEK ER KOMT!

Vraag nu het gratis eerste hoofdstuk aan en maak een vliegende start!

Van passie naar boek

Verzonden. Check snel je mail!