Hello!

Hanneke de Wit: marketeer, ontwerper, redacteur en schrijfcoach.

Met een combinatie van schrijfcoaching, redactie en ontwerp, met een sterke focus op marketing, help ik jou om het boek te realiseren waar je tot nog toe alleen van droomde.

Ik help jou om een succes te maken van je businessboek.

Mijn naam is Hanneke de Wit. Twee jaar nadat ik aan het hbo afstudeerde als grafisch ontwerper begon ik met Tangram Studio. In eerste instantie werkte ik als allround ontwerper, maar mijn hart lag altijd al bij boeken.

Ik volgde mijn verlangen en al snel maakte ik niet alleen websites, huisstijlen en marketinguitingen meer, maar werkte ik steeds meer voor klanten die hun boeken zelf uitgaven.

Ontwerper, marketeer, redacteur en schrijfcoach

Omdat ik meer wilde dan alleen vormgeven van informatie, deed ik in 2014 een hbo-cursus NIMA Marketingcommunicatie B. Om mezelf uit te dagen en mijn kennis te verdiepen.

Al snel merkte ik dat ook schrijven mijn hart had. Ik verslind wekelijks stapels leesvoer over taal, en schrijf mijn vingers blauw. Want schrijven leer je door veel te lezen, maar vooral door zo veel mogelijk te schrijven.

Romans, boeken over ondernemen, sales, marketing, copywriting, overtuigingstechnieken, communicatie, psychologie, en ga zo maar door. Ik kan er geen genoeg van krijgen en ze zijn niet aan te slepen.

Taal zit in mijn bloed, en nadat Van passie naar boek uitkwam, begon ik in 2020 met een cursus Zweeds. Omdat ik het leuk vond, en omdat ik wilde weten of ik net zoveel taalgevoel heb als mijn moeder, en mijn oma die meer dan 30 talen sprak.

Zo veel zal ik er nooit kunnen, maar het is verrassend hoeveel je over je eigen taal leert wanneer je een vreemde taal bestudeert!

Uitgeverij

In 2010, nadat mijn beide zoons te vroeg geboren werden, maakte ik mijn eerste eigen boek, het Babyboek voor Prematuren. Als ontwerper had ik inmiddels al vele boeken voor klanten gemaakt, en nu was het tijd om zelf een boek uit te geven.

Eigenlijk wilde ik er maar 20 laten drukken, maar de Facebook-pagina die ik opende om mijn boek te promoten, had binnen een paar uur ruim 500 enthousiaste volgers. Zo’n klein aantal was blijkbaar niet genoeg!

Maar, een grote oplage boeken laten drukken, is niet veel te duur? Hoe ga ik dat betalen, en zal ik die investering ooit terugverdienen?

Ja dus!

Inmiddels is de vierde druk van mijn eerste boek voor de helft verkocht, heb ik in totaal vijf boeken (negen edities) uitgegeven, waarvan er in totaal bijna 10.000 zijn verkocht, kwam Het Bestsellerboek, wat ik samen met Charlotte Meindersma schreef, op 1 bij Managementboek, en ben ik ook boeken voor klanten gaan uitgeven.

Je vestigen als expert met een businessboek

Een boek schrijven is geweldig en ik hielp al veel klanten om hun boek succesvol uit te geven. Met een combinatie van schrijfcoaching, redactie en ontwerp, met een sterke focus op marketing en ruime ervaring bij het uitgeven en verkopen, help ik mijn klanten bij het hele proces.

Een boek is een geweldige marketingtool. Je mag mee op vakantie met je klant, of op de bank als hij zich wil ontspannen. Dichter bij je klant kom je niet, en hij nodigt je er zelf toe uit! Van welk ander marketingmiddel kan je dat zeggen?

Wil je dus meer zichtbaarheid, een eindeloze bron van content, en potentiële klanten laten zien dat je de expert bent op jouw vakgebied? Dan is een boek jouw uitgelezen tool!

Het enige wat je nodig hebt is jouw visie, het doorzettingsvermogen dat jij als ondernemer hebt, en iemand die je wegwijs maakt. 

Ruim baan voor jou om je boek te schrijven. Ik kan niet wachten om je daarbij te helpen!