Hanneke de Wit Tangram Studio

Hanneke de Wit is auteur van Van passie naar boek, schrijfcoach, redacteur en ontwerper, met een focus op marketing.

Ik help jou om je boek te schrijven en uit te geven

"
Mijn naam is Hanneke de Wit. Aan het hbo afgestudeerd af als grafisch ontwerper begon ik in 2007 met Tangram Studio. Hoewel ik als allround ontwerper begon, lag mijn hart altijd al bij boeken. Ik volgde mijn verlangen en al snel maakte ik niet alleen websites, huisstijlen en marketinguitingen meer, maar werkte ik steeds meer voor klanten die hun boeken zelf uitgaven.

Ontwerper, marketeer, redacteur en schrijfcoach

Omdat ik meer wilde dan alleen vormgeven van informatie, deed ik in 2014 een hbo-cursus NIMA Marketingcommunicatie B. Om mezelf uit te dagen en mijn kennis te verdiepen.

Al snel merkte ik dat ook schrijven mijn hart had. Ik verslind wekelijks stapels leesvoer over taal, en schrijf mijn vingers blauw. Want schrijven leer je door veel te lezen, maar vooral door zo veel mogelijk te schrijven.

Romans, boeken over ondernemen, sales, marketing, copywriting, overtuigingstechnieken, communicatie, psychologie, en ga zo maar door. Ik kan er geen genoeg van krijgen en ze zijn niet aan te slepen.

Taal zit in mijn bloed, en nadat Van passie naar boek uitkwam, begon ik in 2020 met een cursus Zweeds voor gevorderden. Omdat ik het leuk vond, en omdat ik wilde weten of ik net zoveel taalgevoel heb als mijn moeder, en mijn oma die meer dan 30 talen sprak.

Zo veel zal ik er nooit kunnen, maar het is verrassend hoeveel je over je eigen taal leert wanneer je een vreemde taal bestudeert!

Uitgeven in eigen beheer

In 2010, nadat mijn beide zoons te vroeg geboren werden, maakte ik mijn eerste eigen boek, het Babyboek voor Prematuren. Als ontwerper had ik inmiddels al vele boeken voor klanten gemaakt, en nu was het tijd om zelf een boek uit te geven.

Eigenlijk wilde ik er maar 20 laten drukken, maar de Facebook-pagina die ik opende om mijn boek te promoten, had binnen een paar uur ruim 500 enthousiaste volgers. Zo’n klein aantal was blijkbaar niet genoeg!

Maar, een grote oplage boeken laten drukken, is niet veel te duur? Hoe ga ik dat betalen, en zal ik die investering ooit terugverdienen?

Ja dus!

Inmiddels is de vierde editie van mijn eerste boek al een tijdje verschenen, heb ik vier boeken (acht verschillende edities) uitgegeven, waarvan er bijna 10.000 zijn verkocht, en hielp ik al veel klanten om hetzelfde te doen.

Het complete pakket: van schrijven tot ontwerpen en uitgeven

Met een combinatie van schrijfcoaching, redactie en ontwerp, met een sterke focus op marketing en ruime ervaring bij het uitgeven en verkopen, help ik mijn klanten bij het hele proces.

Een boek is een geweldige marketingtool. Je mag mee op vakantie met je klant, of op de bank als hij zich wil ontspannen. Dichter bij je klant kom je niet, en hij nodigt je er zelf toe uit! Van welk ander marketingmiddel kan je dat zeggen?

Wil je dus meer zichtbaarheid, een eindeloze bron van content, en potentiële klanten laten zien dat je de expert bent op jouw vakgebied? Dan is een boek jouw uitgelezen tool!

Zelf een boek uitgeven is populair en was nog nooit zo makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is jouw visie, het doorzettingsvermogen dat jij als ondernemer hebt, en iemand die je wegwijs maakt.

Ruim baan dus voor jou om je boek te schrijven en zelf uit te geven, en ik kan niet wachten om je daarbij te helpen!

Hanneke de Wit

Socials

Proefexemplaren Babyboek voor prematuren eerste versie 2012
Babyboek voor prematuren vierde druk 2020
Covers Van passie naar boek
Levering pallets Van passie naar boek
Hanneke de Wit Van passie naar boek