Borstvoeding geven aan je prematuur

Voor dit boek maakte ik niet alleen het ontwerp en de opmaak, maar was ik bovendien uitgever en mede-auteur. Samen met Tjarda den Dunnen (destijds voorzitter van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen), Ferial Bekker (Medela Benelux) en Hans van Goudoever (hoofd van het Emma Kinderziekenhuis AMC en van de afdeling Kindergeneeskunde VUmc). Een geweldig project, want dit is een boek waarvan ik wou dat ik het zelf jaren geleden had gehad.

Ontwerp van het binnenwerk

Redactie

 

Lees via onderstaande link een stukje van het boek:

Borstvoeding geven aan je prematuur inzien

Over het boek

Van borstvoeding is bekend dat het vele voordelen heeft ten opzichte van kunstvoeding. Toch worstelen veel moeders hier na een vroeggeboorte mee. Want laten we eerlijk zijn: het gaat vaak niet vanzelf onder deze omstandigheden. Hoe ga je starten met borstvoeding en wat nu als het niet lukt?

Dit boek is bedoeld als naslagwerk voor wanneer je hebt besloten om borstvoeding te gaan geven, maar ook als informatiebron voor als je de keuze nog moet maken. Het geeft heldere, bruikbare tips. Het boek is opgebouwd uit vier hoofdstukken: waarom borstvoeding zo belangrijk is voor je prematuur, borstvoeding geven aan je prematuur, kolven voor je prematuur en de Nederlandse Moedermelkbank. Naast een schat aan specifieke informatie, bevat dit boek handige voedingsschema’s, een kolfdagboek en een borstvoedingsdagboek, ter ondersteuning van het proces.

Omslag: softcover, silk mc, mat laminaat
Binnenwerk: 90 grams hvo
Formaat: 16 x 24 cm
Aantal pagina’s: 96

Uitgever: Tangram Studio

ISBN: 978-90-819955-3-5