Ontwerp boek De laptop lifestyle

Jacko Meijaard vroeg mij om het ontwerp voor De laptop Lifestyle te verzorgen. Jacko is eigenaar en oprichter van Internet Succes Gids.nl en leert je hoe je een passief inkomen kunt verdienen door middel van affiliate marketing. In het ontwerp van het boek was ik volledig vrij, en met zo’n tot de verbeelding sprekende titel waren er natuurlijk meteen ideeën genoeg.

Ontwerp van de cover

 

De kleuren van het ontwerp zijn gebaseerd op het logo van Internet Succes Gids.nl, met groen en rood hieraan toegevoegd voor wat opvallende accenten.

internet succes gids
lichtblauw
donkerblauw
groen
rood

De eerste voorstellen

 

Dit project verliep anders dan anders, noem het maar gerust een ontwerpmarathon. Het ontwerp van het omslag maakte ik in één dag, waarop we constant heen en weer mailden en appten. Niet omdat het snel af moest zijn, maar omdat we allebei zo enthousiast waren. De energie spat dan ook van het uiteindelijke ontwerp.

 

Hoewel ik meestal verschillende eerste voorstellen maak, maakte ik er dit keer maar één, en stuurde die meteen op. Naar aanleiding van de opmerkingen van Jacko voegde ik hier een mannetje met laptop aan toe, en dat werd het tweede voorstel.

De laptop lifestyle proef1a
De laptop lifestyle proef1b

Uitwerking van de eerste voorstellen

 

Het mannetje mocht wel wat vrolijker, dus paste ik hem aan, maar we kwamen samen tot de conclusie dat dit het toch niet was. Dit paste niet bij de uitstraling van Internet Succes Gids.nl en dus ook niet bij dit boek.

We gingen dus terug naar de eerste opzet, maar dan een stuk rustiger. Zonder mannetje, met minder losse elementen en met de laptop groter en prominenter.

Zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien, kozen we uiteindelijk alleen nog voor elementen die verwijzen naar een sales funnel, naar werken vanaf een laptop en naar de vrijheid die locatieonafhankelijk werken je brengt (de palmboom). En natuurlijk de raket, die staat voor een boost in je inkomen.

De laptop lifestyle proef2a
De laptop lifestyle proef2b

Ontwerp van het volledige omslag

 

Toen het ontwerp van de voorkant klaar was, kon de rest van het omslag worden gemaakt, precies aangepast aan de dikte van het boek.

Op de rug kwam de titel van het boek en de naam van Jacko, en onderaan het logo van Internet Succes Gids.nl. Op de achterkant kwam de flaptekst en de barcode met het isbn, en natuurlijk een stukje over de Jacko, met auteursfoto. 

De laptop lifestyle omslag

Ontwerp van het binnenwerk

 

De laptop lifestyle bestaat uit negentien hoofdstukken, waarvan sommigen vooraf worden gegaan aan een inspirerende quote. Omdat het boek geen kaders bevat, maar alleen lopende tekst, mochten de koppen en de voetteksten flink opvallen om het boek levendig te maken, samen met de illustraties.

De laptop lifestyle binnenwerk 1
De laptop lifestyle binnenwerk 2
De laptop lifestyle binnenwerk 3

Over het boek

Geld verdienen met alleen je laptop of computer? Het lijkt voor veel mensen onmogelijk, maar in de Laptop Lifestyle legt Jacko Meijaard zijn methode bloot die het voor iedereen mogelijk maakt om een groeiend passief inkomen via het internet op te bouwen.

Niet alleen vertelt hij je alles wat je moet weten over de technische en praktische kanten van affiliate- en internet marketing, maar ook besteedt hij aandacht aan de juiste mindset en motivatie. Want als je precies weet waar je het voor doet, staat niets je meer in de weg om je doelen te behalen.

Het enige wat je dan nog nodig hebt is kennis, en daarvoor ben je bij Jacko aan het juiste adres. Hij vertelt je hoe hij in slechts een paar jaar tijd naar een 10K per maand internet business ging, met alle vrijheid van de wereld, en hoe ook jij dat kunt bereiken. Want als je de eerste 20 euro eenmaal hebt verdiend, kan je ook 40, 200, of 4.000 euro verdienen.

The sky is the limit!

Omslag: paperback, silk mc, glans laminaat
Binnenwerk: houtvrij offset (hvo)
Formaat: 15,5 x 21 cm
Aantal pagina’s: 224

ISBN paperback: 978-90-9033766-1

Geen affiliate link. Hoewel dat natuurlijk wel toepasselijk was geweest, want dit boek wordt, precies op de manier die in de inhoud wordt uitgelegd, via een groot netwerk van affiliates gepromoot en verkocht.

Jacko Meijaard
Enorm tevreden over de diensten van Hanneke. Fijne communicatie, en een top aflevering. Ze gaat altijd nog een streepje verder dan verwacht zou worden. Absoluut aan te raden!

Jacko Meijaard