Ontwerp Handboek en Werkboek Compliance Professional 2015

Dit is de vierde herziene editie van het Handboek en het Werkboek Compliance Professional van het Nederlands Compliance Instituut. Ook voor deze editie mocht Tangram Studio het ontwerp van de omslagen en de opmaak van het binnenwerk verzorgen.

 

Ontwerp van de cover

 

De basis van het ontwerp van de omslagen is gebaseerd op de huisstijlkleuren van het NCI, waarbij het Handboek een blauw vlak heeft en het Werkboek een rode. Elk jaar krijgen de omslagen een nieuwe foto.

NCI blauw
NCI rood

De eerste voorstellen

 

Voor de omslagen van het Handboek en Werkboek Compliance Professional gebruiken we sinds de eerste editie foto’s met het thema water en stenen. Dat was dan ook het thema van de voorstellen van de eerste ontwerp-ronde.

Handboek compliance professional 2015 proef 1
Handboek compliance professional 2015 proef 2
Handboek compliance professional 2015 proef 3
Handboek compliance professional 2015 proef 4

Ontwerp van het volledige omslag

 

De keuze viel op de vierde foto en nadat we hadden besloten welke versie het werd, werkte ik het volledige omslag uit. Met exact de juiste rugdikte, zodat er geen lelijke randjes zouden ontstaan.

Juist omdat het ontwerp bestaat uit volvlakken die precies tot de randen van de rug lopen, is het belangrijk dat het precies past. Anders kan er bijvoorbeeld een dun rood of blauw randje van de rug op de voor- of achterkant van het boek terechtkomen.

Handboek Compliance Professional 2015 omslag
Werkboek Compliance Professional 2015 omslag

Ontwerp van het binnenwerk

 

Alle edities van het Handboek en Werkboek Compliance Professional worden alleen in zwart gedrukt, plus om het iets levendiger te maken, een lichtere grijstint: een percentage zwart.

Handboek Compliance Professional 2015 titelpagina
Handboek Compliance Professional 2020 binnenwerk 2
Handboek Compliance Professional 2020 binnenwerk 3
Handboek Compliance Professional 2020 binnenwerk 4
Werkboek Compliance Professional 2015 titelpagina
Werkboek Compliance Professional 2020 binnenwerk 2

Over het boek

Het Handboek en Werkboek Compliance Professional zijn onderdeel van de Leergang Compliance Professional, die opleidt tot compliance professional. De boeken bespreken onder meer compliance en integriteit, de compliancefunctie en het complianceprogramma, de (totstandkoming van) wet- en regelgeving en de bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering.

Elk jaar verschijnt er een nieuwe editie, waarin de laatste updates op gebied van de financiële wet- en regelgeving zijn verwerkt.

Omslag: softcover, enkelzijdig gestreken sulfaatkarton, glans laminaat
Binnenwerk: 100 grams silk mc
Formaat: 16 x 24 cm
Aantal pagina’s Handboek: 425
Aantal pagina’s Werkboek: 240

Uitgever: Nederlands Compliance Instituut

ISBN Handboek: 978-94-91252-36-5
ISBN Werkboek: 978-94-91252-37-2