Ontwerp Handboek en Werkboek Compliance Professional 2021

Al meer dan 10 jaar verzorgt Tangram Studio het ontwerp van de omslagen en de opmaak van het binnenwerk van het Handboek en Werkboek Compliance Professional van het Nederlands Compliance Instituut.

 

Ontwerp van de cover

 

De basis van het ontwerp van de omslagen is gebaseerd op de huisstijlkleuren van het NCI, waarbij het Handboek een blauw vlak heeft en het Werkboek een rode. Elk jaar krijgen de omslagen een nieuwe foto.

NCI blauw
NCI rood

De eerste voorstellen

 

Het basisontwerp ligt vast, dus hier zoek ik elk jaar een nieuwe, toepasselijke foto bij. Deze foto’s hebben steeds dezelfde kleurtoon en sfeer als de voorgaande edities, zodat de stijl herkenbaar blijft. Net als voor de vorige editie kregen ook dit handboek en werkboek een foto van een gebouw. Zodanig uitgesneden dat de gebouwen bijna abstract worden, en de kleuren en het lijnenspel de hoofdrol krijgen.

Handboek Compliance Professional 2021 1
Handboek Compliance Professional 2021 2
Handboek Compliance Professional 2021 3
Handboek Compliance Professional 2021 4

Ontwerp van het volledige omslag

 

Het werd een andere foto dan die van deze voorstellen, maar wel met dezelfde plaatsing als foto twee. Toen we hadden besloten welke versie het werd, werkte ik het volledige omslag uit. Met exact de juiste rugdikte, zodat er geen lelijke randjes zouden ontstaan. Juist omdat het ontwerp bestaat uit volvlakken die precies tot de randen van de rug lopen, is het belangrijk dat het precies past. Anders kan er bijvoorbeeld een dun rood of blauw randje van de rug op de voor- of achterkant van het boek terechtkomen.

O ja, en ik paste het jaartal op de voorkant nog even aan, want blijkbaar was ik dat vergeten.

Handboek Compliance Professional 2021 1
Werkboek Compliance Professional 2021

Ontwerp van het binnenwerk

 

Alle edities van het Handboek en Werkboek Compliance Professional worden alleen in zwart gedrukt, plus om het iets levendiger te maken, een lichtere grijstint: een percentage zwart.

Voor deze editie friste ik de iconen en kaders op, zowel voor het handboek als voor het werkboek.

Handboek Compliance Professional 2021 binnenwerk 1
Handboek Compliance Professional 2021 binnenwerk 2
Handboek Compliance Professional 2021 binnenwerk 3
Handboek Compliance Professional 2021 binnenwerk 4
Werkboek Compliance Professional 2021 binnenwerk 1
Werkboek Compliance Professional 2021 binnenwerk 2

Over het boek

Het Handboek en Werkboek Compliance Professional zijn onderdeel van de Leergang Compliance Professional, die opleidt tot compliance professional. De boeken bespreken onder meer compliance en integriteit, de compliancefunctie en het complianceprogramma, de (totstandkoming van) wet- en regelgeving en de bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering.

Elk jaar verschijnt er een nieuwe editie, waarin de laatste updates op gebied van de financiële wet- en regelgeving zijn verwerkt.

Omslag: softcover, enkelzijdig gestreken sulfaatkarton, glans laminaat
Binnenwerk: 100 grams silk mc
Formaat: 15 x 23 cm
Aantal pagina’s Handboek: 456
Aantal pagina’s Werkboek: 240

Uitgever: Nederlands Compliance Instituut

ISBN Handboek: 978-94-91252-38-9
ISBN Werkboek: 978-94-91252-39-6