Ontwerp Praktijkgids en Werkboek Bestrijding witwassen & terrorismefinanciering 2019

Al een aantal jaar verzorgt Tangram Studio het ontwerp van de omslagen en de opmaak van het binnenwerk van de Praktijkgids en het Werkboek Bestrijding witwassen en terrorismefinanciering van het Nederlands Compliance Instituut.

 

Ontwerp van de cover

 

De basis van het ontwerp van de omslagen is gebaseerd op de huisstijlkleuren van het NCI, waarbij de Praktijkgids een blauw vlak heeft en het Werkboek een rode. Bij alle edities krijgen de omslagen een nieuwe foto.

NCI blauw
NCI rood

De eerste voorstellen

 

Voor de omslagen van de Praktijkgids en het Werkboek Bestrijding witwassen en terrorismefinanciering gebruiken we sinds de eerste editie foto’s met het thema geld, witwassen en het opsporen van financiële criminaliteit. Bovendien gebruiken we sinds de vorige editie in 2017 monotone foto’s, die bijna volledig zwart-wit zijn. 

Voor deze editie hoefde ik niet lang te zoeken, want het Nederlands Compliance Instituut had dit keer zelf al een foto op het oog. Hoewel ik daar nog een variant bij zocht, werd het alsnog de eerste versie, die ik uitwerkte tot het definitieve ontwerp.

Praktijkgids en Werkboek Bestrijding witwassen en terrorismefinanciering proef 1
Praktijkgids en Werkboek Bestrijding witwassen en terrorismefinanciering proef 2

Ontwerp van het volledige omslag

 

Ten slotte werkte ik het volledige omslag uit, met exact de juiste rugdikte zodat er geen lelijke randjes zouden ontstaan. Juist omdat het ontwerp bestaat uit volvlakken die precies tot de randen van de rug lopen, is het belangrijk dat het precies past. Anders zou er bijvoorbeeld een dun blauw randje op de voor- of achterkant van het boek terecht kunnen komen, terwijl die maar tot op de vouw van de rug moest komen.

Omslag Praktijkgids Bestrijding witwassen en terrorismefinanciering 2019
Omslag Werkboek Bestrijding witwassen en terrorismefinanciering 2019

Ontwerp van het binnenwerk

 

Alle edities van de Praktijkgids en Werkboek Bestrijding witwassen en terrorismefinanciering worden alleen in zwart gedrukt, plus om het iets levendiger te maken, een lichtere grijstint, een percentage zwart.

Praktijkgids Bestrijding witwassen binnenwerk 1
Praktijkgids Bestrijding witwassen binnenwerk 2
Praktijkgids Bestrijding witwassen binnenwerk 3

Over het boek

De Praktijkgids en het Werkboek Bestrijding witwassen en terrorismefinanciering verschaffen inzicht in de problematiek van de bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering, de anti-witwaswetgeving, de gevolgen van non-compliance en wat in de praktijk daartegen te doen.

In 2015 maakte Tangram Studio het ontwerp van de eerste editie van de Praktijkgids en het Handboek Bestrijding witwassen en terrorismefinanciering van het Nederlands Compliance Instituut. In 2019 werd de derde, herziene, editie uitgebracht, waarin de laatste wet- en regelgeving is verwerkt.

Omslag: softcover, enkelzijdig gestreken sulfaatkarton, glans laminaat
Binnenwerk: 100 grams silk mc
Formaat: 15 x 23 cm
Aantal pagina’s Praktijkgids: 393
Aantal pagina’s Werkboek: 132

Uitgever: Nederlands Compliance Instituut

ISBN Praktijkgids: 978-94-91252-33-4
ISBN Werkboek: 978-94-91252-34-1