Redactie en drukklaar maken jaarplanner Alboe

Hoewel ik normaal gesproken bij de hele ontwerpfase betrokken ben, vroeg Kim Jacobs mij voor dit project om de redactie te doen en om het boek drukklaar te maken. Studio Madelien, die regelmatig illustraties maakt voor Alboe, zorgde voor het ontwerp en de opmaak. 

Alboe logo
Charlotte’s Law donkergroen
Charlotte’s Law lichtgroen
Charlotte’s Law limegroen
Charlotte’s Law rood

Ontwerp van het omslag

 

Studio Madelien maakte een voor- en een achterkant van het boek:

Alboe Ballen laag schets voorkant
Alboe Ballen laag schets achterkant

Uitwerking van het omslag

 

Een boekomslag bestaat niet alleen uit een voor- en achterkant, maar ook uit de rug van het boek. Omdat de jaarplanner behoorlijk dik werd, maakte ik de roze lijnen rondom wat breder zodat ze mooi in verhouding zijn met de rug. Die kreeg dezelfde kleur, zodat het één geheel werd.

Voor de titel koos ik een iets donkerdere kleur, zodat die meer op zou vallen en goed leesbaar zou zijn. Op je scherm zien lichtere kleuren er vaak mooi uit, maar in drukwerk kunnen ze een beetje wegvallen.

Op de achterzijde van het boek plaatste ik een barcode met het isbn.

Alboe Ballen laag omslag

Uitwerking tot een volledig omslag

 

Ten slotte heeft een hardcover boek een extra rand rondom nodig, die rond het bordkarton kan worden geplakt waar het omslag van gemaakt wordt.

Alboe Ballen laag omslag volledig

Drukklaar maken van het binnenwerk

 

Omdat in het ontwerp een colofon ontbrak, voegde ik die toe. Om er vervolgens voor te zorgen dat de inleiding op twee tegenoverliggende pagina’s kwam, herhaalde ik naast het colofon de illustratie die op het omslag staat.

Ten slotte zorgde ik ervoor dat elke pagina voldoende afloop had en zette ik alle RGB-kleuren om naar CMYK zodat ze kleuren precies zo zouden worden als ze bedoeld waren.

Alboe Ballen laag binnenwerk 1
Alboe Ballen laag binnenwerk 2
Alboe Ballen laag binnenwerk 3
Alboe Ballen laag binnenwerk 4
Alboe Ballen laag binnenwerk 5
Alboe Ballen laag binnenwerk 6

Redactie

 

Lees via onderstaande link een stukje van het boek:

Alboe Ballen laag inzien

Over het boek

Kim Jacobs is vlogger, ondernemer en moeder. Op haar social media-kanalen kijken tienduizenden vrouwen mee in haar dagelijks leven.

Ondanks haar volle agenda leidt Kim (meestal) een relaxt leven. Ze is liever blij met minder verwachtingen, dan gestrest met een torenhoog verwachtingspatroon. Haar geheim is simpel: houd de ballen laag! Niet met als doel om op de bank te blijven plakken en geen vinger meer uit te steken, maar om relaxter en gelukkiger te kunnen leven.

In de ‘Ballen Laag’ jaarplanner deelt Kim, aan de hand van persoonlijke verhalen, de stappen die zij heeft doorlopen om de ballen lager te houden. Van tips die helpen om prioriteiten te stellen, tot meer bewustwording in het dagelijks leven. 

De planner bevat 12 thema’s met lijstjes, persoonlijke verhalen en tips, 12 maandoverzichten, 59 weekoverzichten, ruimte voor notities, illustraties van Studio Madelien en foto’s van Lief Klein Geluk Fotografie. Brenda van Brenda Kookt en Joëlla van How 2 Spend It hebben werkten mee aan de thema’s koken en financiën.

Omslag: hardcover, rechte rug, silk mc, glans laminaat
Binnenwerk: houtvrij offset (hvo)
Formaat: 21 x 21 cm 
Aantal pagina’s: 208

ISBN: 978-90-9032166-0