Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling, 4e druk

De eerste druk van Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling gaf ik uit in 2016, en nu, vijf jaar later, was het tijd voor een opfrisbeurt.

Voor de vorige editie moest ik uitgaan van het bestaande ontwerp, omdat de auteurs dat graag wilden, maar nu mocht ik het ontwerp aanpassen naar mijn eigen inzicht. Ook koos ik voor een nieuw, iets kleiner formaat, A5 in plaats van 160 x 240 mm. Daardoor werd het boek dikker en heeft het nu meer body.

Ontwerp van het omslag

 

Het oorspronkelijke boek is uitgebracht in Engeland. Misschien was dat het, of misschien was het gewoon de smaak van de auteurs, maar ik merkte de afgelopen jaren dat het boek, dat in ziekenhuizen inmiddels bekend stond als ‘het gele ouderboek’, het hier niet zo goed deed. Jammer, want de inhoud is zo belangrijk voor ouders!

Toen ik het Babyboek voor Prematuren bij de vierde druk een volledig witte achtergrond gaf, zag ik dat direct terug in de verkoopcijfers, en die blijven sindsdien nog steeds stijgen. Daarom gaf ik ‘Zorgen voor je baby op de couveusefadeling’ nu ook een witte achtergrond.

Ik koos er wel voor om opnieuw een illustratie uit het boek op de cover te zetten, maar het geheel oogt nu zacht, rustig en sfeervol.

Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling druk 4 omslag

Ontwerp van het binnenwerk

 

Ook het binnenwerk kreeg een update. Niet alleen vanwege het formaat, want omdat dat kleiner was paste de oorspronkelijke opzet met meerdere kolommen per pagina niet meer goed, maar ook zodat het binnenwerk beter aansluit bij het omslag.

De pagina’s met gele achtergrond verdwenen om meer rust te creëren, maar de donkerblauwe titelpagina’s zijn gebleven. Die geven het boek een visuele structuur.

Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling druk 4 binnenwerk 1
Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling druk 4 binnenwerk 2
Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling druk 4 binnenwerk 3
Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling druk 4 binnenwerk 4
Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling druk 4 binnenwerk 5
Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling druk 4 binnenwerk 6

Vertaling en redactie

 

Lees via onderstaande link een stukje van het boek:

Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling druk 4 inzien

Over het boek

Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling is een boek voor ouders met een baby op de afdeling neonatologie en helpt hen om vanaf het eerste begin een rol te spelen in de zorg voor hun kind. Het begeleidt ze door elke fase, van de eerste dagen op de neonatale intensive care afdeling, totdat hij klaar is om naar huis te gaan.

Het laatste wat je als ouder verwacht is om op de afdeling neonatologie terecht te komen. Toch is de aanwezigheid en betrokkenheid van ouders enorm belangrijk. Juist wanneer een baby deze specialistische medische zorg nodig heeft. Door te leren hoe je baby met je communiceert, zal je zelfvertrouwen groeien en ben je steeds beter in staat om je kind te ondersteunen.
Baby’s vertellen ons op hun eigen manier hoe ze zich voelen en reageren op ons. Zelfs de kleinste reactie kan je vertellen wat je baby nodig heeft. Wanneer je de taal van je baby leert te verstaan, zal je zelfvertrouwen groeien. Zo zul je je baby al snel beter leren kennen dan wie dan ook, zodat je steeds beter in staat zult zijn om je kind te ondersteunen. Van deze liefdevolle zorg, die alleen ouders ze kunnen geven, zullen kinderen de rest van hun leven profiteren.

Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling is een vertaling van Caring for your Baby on the Neonatal Unit van Early Babies en werd vertaald en uitgegeven door Tangram Studio. Auteurs Inga Warren en Cherry Bond zijn internationaal erkend voor hun ontwikkelingsgerichte werk met ouders en professionals in de neonatale zorg. Het boek is bedoeld voor ouders, maar maakt ook deel uit van het FINE onderwijsprogramma voor neonatologieverpleegkundigen.

Omslag: softcover, silk mc, mat laminaat
Binnenwerk: 90 grams hvo
Formaat: 14,8 x 21 cm
Aantal pagina’s: 136

Uitgever: Tangram Studio

ISBN: 978-90-819955-7-3

Eerste druk: augustus 2016
Tweede druk: september 2018
Derde druk: juli 2019
Vierde druk: maart 2021