Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling

Toen ik de Engelse versie van dit boek jaren geleden las, wist ik dat het ook in het Nederlands moest verschijnen. Ik benaderde de auteurs en mocht het, samen met mijn moeder vertalen, en gaf het vervolgens uit. Dat was het begin van een hele fijne samenwerking, en ik mocht hierna nog vele (les)boeken voor haar opmaken. 

Ontwerp van het binnenwerk

Redactie

 

Lees via onderstaande link een stukje van het boek:

Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling inzien

Over het boek

Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling is een boek voor ouders met een baby op de afdeling neonatologie en helpt hen om vanaf het eerste begin een rol te spelen in de zorg voor hun kind. Het begeleidt ze door elke fase, van de eerste dagen op de neonatale intensive care afdeling, totdat hij klaar is om naar huis te gaan.

Het laatste wat je als ouder verwacht is om op de afdeling neonatologie terecht te komen. Toch is de aanwezigheid en betrokkenheid van ouders enorm belangrijk. Juist wanneer een baby deze specialistische medische zorg nodig heeft. Door te leren hoe je baby met je communiceert, zal je zelfvertrouwen groeien en ben je steeds beter in staat om je kind te ondersteunen.
Baby’s vertellen ons op hun eigen manier hoe ze zich voelen en reageren op ons. Zelfs de kleinste reactie kan je vertellen wat je baby nodig heeft. Wanneer je de taal van je baby leert te verstaan, zal je zelfvertrouwen groeien. Zo zul je je baby al snel beter leren kennen dan wie dan ook, zodat je steeds beter in staat zult zijn om je kind te ondersteunen. Van deze liefdevolle zorg, die alleen ouders ze kunnen geven, zullen kinderen de rest van hun leven profiteren.

Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling is een vertaling van Caring for your Baby on the Neonatal Unit van Early Babies en werd vertaald en uitgegeven door Tangram Studio. Auteurs Inga Warren en Cherry Bond zijn internationaal erkend voor hun ontwikkelingsgerichte werk met ouders en professionals in de neonatale zorg. Het boek is bedoeld voor ouders, maar maakt ook deel uit van het FINE onderwijsprogramma voor neonatologieverpleegkundigen.

Omslag: softcover, silk mc, mat laminaat
Binnenwerk: 90 grams hvo
Formaat: 16 x 24 cm
Aantal pagina’s: 96

Uitgever: Tangram Studio

ISBN: 978-90-819955-2-8

Eerste druk: augustus 2016
Tweede druk: september 2018
Derde druk: juli 2019