Boekontwero Tangram Studio Van passie naar boek

Van passie naar boek

Een stappenplan om je boek te schrijven en zelf uit te geven

(6 klantbeoordelingen)

“Dit boek bespaart self-publishers een hoop uitzoekwerk!”

 24,50

Wil jij een boek schrijven en uitgeven voor je bedrijf? Dan is ‘Van passie naar boek’ voor jou. Het staat vol tips en tricks uit de praktijk en begeleidt je stap voor stap naar je eigen boek. Je leest:

 • hoe je de eerste hobbels overwint en begint met schrijven
 • hoe je het schrijfproces gestructureerd aanpakt
 • hoe je ervoor zorgt dat je boek er professioneel uitziet zodat het zichzelf verkoopt
 • hoe je je boek inzet als promotiemiddel voor je bedrijf
 • hoe je van je boek een bestseller maakt (en dat is misschien wel heel anders dan je verwacht!)

Zodat niets je nog tegenhoudt om een boek te schrijven en uit te geven voor je bedrijf!

 24,50

Aantal pagina’s: 304 | Auteur: Hanneke de Wit | Uitgever: Tangram Studio | ISBN paperback: 978-90-819955-8-0 | ISBN ePub: 978-90-819955-5-9

Over Van passie naar boek

Managementboeken zijn populairder dan ooit en steeds meer ondernemers schrijven een boek voor hun bedrijf. Niet zo gek, want een boek is een prachtige marketingtool. Het verhoogt je expertstatus, en dwingt je om goed na te denken over je doelgroep en je positionering.

Nog niet zo heel lang geleden was het voor weinig mensen weggelegd om zelf een boek uit te geven. Het was onmogelijk om een klein aantal boeken te laten drukken, en hoe kon je een grote, kostbare voorraad verkocht krijgen?

Dat wisten alleen de uitgevers en boekhandels, die een eigen besloten wereldje vormden. Het was niet makkelijk om je boek via een gerenommeerde uitgever uitgegeven te krijgen, maar eigenlijk was er geen andere weg om je boek zichtbaar te krijgen voor een groot publiek.

Hoe anders is dat nu! Want hoewel de wereld van traditionele uitgevers en boekhandels langzaam maar zeker begint te veranderen, kun je dankzij het internet en social media zelf je eigen publiek creëren en je doelgroep rechtstreeks bereiken. Dat gaat niet vanzelf, maar met een goede dosis passie en doorzettingsvermogen is het heel goed mogelijk om je boek zelf te promoten en te verkopen.

Dat geweldige gevoel van voldoening gun ik jou ook, en met de tips uit dit boek gaat dat je zéker lukken. Ruim baan dus voor jou om je boek te gaan schrijven en uit te geven!

Van passie naar boek bestaat uit 4 delen

Deel 1: schrijven

In het eerste deel vertel ik je hoe je je voorbereidt op het schrijven, hoe je een boekconcept maakt en op welke manier je je project aanpakt, zodat je op een gestructureerde manier aan het werk kunt. Ik laat zien hoe je een levendige tekst schrijft die aanspreekt.

Vervolgens bespreek ik de meest gemaakte fouten én het belang van een vlekkeloos manuscript, en help ik je om structuur aan te brengen in je tekst en in de indeling van je boek. Want structuur is onmisbaar als je je lezers op een heldere manier door je verhaal wilt leiden.

Tot slot behandel ik de verschillende vormen van redactie en vertel ik je hoe je je tekst het beste aan kunt leveren bij je ontwerper, zodat die er zo efficiënt mogelijk mee aan de slag kan.

Deel 2: ontwerpen

In deel 2 komt de opmaak van je boek aan bod. Want als je je boek zelf uitgeeft, speel je bij alle onderdelen van het proces een rol. Om het project in goede banen te kunnen leiden, is het belangrijk om de nodig basiskennis te hebben. In het tweede deel bespreek ik daarom de verschillende onderdelen waaruit een boek bestaat, uit welke elementen de pagina’s van een boek worden opgebouwd, en hoe een goed opgemaakte tekst in elkaar zit.

Ten slotte komen de correcties aan bod. Dat is de fase waarin jij alles wat je ontwerper heeft opgemaakt controleert. Je bespaart veel tijd als je de correctierondes efficiënt aanpakt, wat kan met mijn tips en handvatten.

Deel 3: drukken

In het derde deel wordt het drukken besproken. Ik vertel je hoe je een drukker kiest voor je project, en waar je op moet letten wanneer je prijzen opvraagt en vergelijkt.

Je kunt je boek op verschillende manieren laten afwerken. Ik laat je zien wat belangrijk is als je een keuze gaat maken, waarbij zowel de uitstraling van je boek als de prijs van het drukwerk aan bod komt. Want elke keuze die je maakt heeft invloed op hoe je boek overkomt op je lezer, maar ook op de prijs van het drukwerk.

Ik eindig met uitleg over de bestanden die je naar de drukker stuurt, want om alles zo goed mogelijk volgens planning te laten lopen, is het fijn als je van tevoren precies weet waar je op moet letten.

Deel 4: uitgeven

Het laatste deel is gewijd aan het verkopen en promoten van je boek. Ik vertel je alles wat je moet weten als je je boeken wilt laten distribueren door het CB, en wat erbij komt kijken als je je boek verkoopt via je eigen webshop en/of via wederverkopers.

Er zijn een paar belangrijke wetten en regels op het gebied van Nederlandstalige boeken, die je moet kennen als je zelf gaat uitgeven. Ook die komen aan bod, zodat je niet wordt verrast en in de problemen komt doordat je per ongeluk een van deze regels hebt overtreden.

Ten slotte vertel ik je hoe je je boek kunt inzetten als marketingtool. Want als jij een boek uitgeeft voor je bedrijf, of het nou een managementboek is of iets heel anders, dan is het niet alleen aanvulling op je aanbod, maar een nieuwe manier om jezelf en je bedrijf te promoten.

Pagina’s bekijken

Over Hanneke

Hanneke de Wit Tangram Studio

Hanneke de Wit is schrijfcoach, redacteur en grafisch ontwerper, gespecialiseerd in het maken en uitgeven van boeken. Sinds 2012 gaf ze vijf titels uit in eigen beheer (van twee daarvan verschenen 4 drukken), waarvan in totaal meer dan 10.000 exemplaren werden verkocht. Ze hielp vele ondernemers om hun boek uit te geven en zo hun bedrijf te laten groeien.

Reviews

6 reviews for Van passie naar boek (paperback)

 1. Delano

  Op 24 januari 2021 bestelde ik Hanneke haar Boek: “Van Passie naar Boek”.
  Ik dacht toen dat het de tijd was om een boek te gaan schrijven.

  Maar zoals je misschien wel zult herkennen…druk, druk, druk (slecht excuus, maar goed;).
  Nu terugkijkend was het een geluk bij een ‘ongeluk’…????

  Ik moest denk ik nog de sprong maken van good naar great. Eerst nog meer mensen helpen nog meer waarden leveren en het verschil maken in het leven van mensen.

  Nu letterlijk 2,5 jaar verder heb ik Hanneke haar boek op 21 juli 2023 binnen 1 week uitgelezen.

  En….

  Wat een ontzettend goed, gaaf en praktisch en overzichtelijk boek!
  De checklist zijn ook lekker handig.

  De opmaak van het binnenwerk van het boek zorgt ervoor dat het net lijkt alsof je bon-bons eet.

  Ik heb er van genoten!

  Dank je wel..????

  Hanneke!

  En nu…is de tijd gekomen dat ik mijn 1e boek ga schrijven.

  Waarom?
  
Aan het begin op bladzijde 11 stond er dit: “Dit geweldige gevoel van voldoening gun ik jou ook, en met de tips uit dit boek dat dat je zéker lukken”.

  Toen ik dat las begonnen de trainen te stromen.

  En aan het einde op bladzijde 296 stond er dit: “Want dat boek vol waardevolle kennis dat in jouw hoofd leeft, verdient het om geboren te worden!”

  Nogmaals dank Hanneke

ik ga mijn tranen omzetten naar zichtbare teksten op papier.

  Beloofd!

  Delano


 2. Ingrid de Galan

  Het boek geeft niet alleen heel duidelijk en overzichtelijk de stappen weer om een boek te schrijven, maar neemt je eveneens mee in werkwijze om je tekst professioneel uit te geven. Een prachtig naslagwerk!

 3. Sabine van der Hulst

  Het is een heel fijn en praktisch boek. Het geeft hele concrete handvatten om tot een boek te komen!

 4. Anne van Hees

  Heel verhelderd en overzichtelijk boek. Het heeft me enorm geholpen bij het schrijven van mijn boek ‘Leef met ADHD’ voor vrouwen met ADHD.

  Afbeelding #1 van Anne van Hees
 5. Yvonne Mol

  ‘Van passie naar boek’ biedt een prachtig handvat voor schrijvers die hun boek in eigen beheer willen uitgeven. Alle benodigde stappen worden helder uiteengezet.

  Als schrijfcoach ben ik daarbij erg enthousiast over de schrijftips die Hanneke aanstipt. Hoewel het boek vooral gericht is op de technische kant, geeft de auteur precies die schrijftips die de kern van effectief schrijven raken.

  Dit boek bespaart self-publishers een hoop uitzoekwerk, dus het is absoluut een aanrader!

 6. Rick Hermanussen

  Leesbaar en begrijpelijk! In 3 dagen heb ik het boek uitgelezen.

  Vooral als je in hetzelfde vakgebied actief bent, is het handig op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden bij vakgenoten. Ieder zijn (of haar in dit geval) expertise natuurlijk.

  Daarnaast vond ik het ideaal om te lezen als je zelf een boek wilt uitgeven voor jouw bedrijf. Een fysiek boek is namelijk een ideaal marketingmiddel, want het kan het grote verschil maken tussen een goede, eerste “offline” indruk en een verkeerde online beeldvorming.

  Je krijgt ook een goed beeld wat het schrijven van een boek allemaal inhoudt en hoe Hanneke je daarbij het beste kan helpen.

  Heb je twijfels of je het wel via een uitgever wilt doen? Met begeleiding of compleet zelf? Ook dan kan dit boek je helpen bij het maken van de juiste beslissing.

  M’n wenkbrauwen zaten te fronsen toen ik zag dat ze de boekopmaak van de boeken van Charlotte Meindersma (Charlotte’s Law) op haar hals had genomen. Toen wist ik zeker dat ik dit boek op z’n minst in de boekenkast moet hebben staan. Het voelt aan als een meesterwerkje! Goed werk Hanneke!

Voeg een beoordeling toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yvonne Mol
“‘Als schrijfcoach ben ik erg enthousiast over de schrijftips die Hanneke aanstipt. Hoewel het boek vooral gericht is op de technische kant, geeft ze precies die schrijftips die de kern van effectief schrijven raken.”

Yvonne Mol

Auteur en schrijfcoach

Iris Rutte
“‘Ik ben nu op 1/3 van het boek en heb nu al zoveel geleerd!”

Iris Rutte

Psycholoog en coach voor ondernemers

Paulien Rijneveld
“Nu al verliefd op je boek! En heb het alleen nog maar globaal doorgebladerd. Hier ga ik een hoop uit leren, dat weet ik nu al!”

Paulien Rijneveld

Auteur, schrijfcoach, redacteur

Wil je meerdere boeken tegelijk bestellen? Dan ontvang je staffelkorting: 5% korting vanaf 10 stuks | 10% korting vanaf 30 stuks | 15% korting vanaf 100 stuks. In je winkelmand kan je het aantal aangeven. De korting wordt dan automatisch verrekend.