Zelf je boek uitgeven voor je bedrijf

Ga je zelf je boek uitgeven voor je bedrijf? Geweldig! Een boek kan een goede marketingtool zijn. Een mooie manier om bij potentiële klanten in the picture te komen en ze kennis te laten maken met je expertise. Je kunt je verhaal doen op een manier die geen enkel ander medium biedt. Want als je een boek leest, is dat een moment voor jezelf, waarop je je afsluit van alle andere prikkels. Waar anders krijg je zoveel exclusieve aandacht van een potentiële klant en heeft hij een tijd lang alleen maar aandacht voor jouw verhaal?

Hebben ze het eenmaal uit, dan kennen ze je en weten ze waar je voor staat. De drempel om je te benaderen voor je diensten is daardoor veel lager dan wanneer ze alleen op je website terecht waren gekomen. Wat wil je nog meer?

Hou het hele proces in eigen hand

Een boek schrijven is ontzettend leuk, en als je het zelf uitgeeft hou je het hele proces in eigen hand. Jij kent jouw klanten het best. Je weet wat zij nodig hebben en waar je hen kunt bereiken. Dat doe je al met je bedrijf, en je boek is een mooie extra manier om dat te doen.

Steeds meer ondernemers ontdekken de kracht van een boek, en steeds vaker geven zij uit in eigen beheer. En waarom ook niet, want dankzij het internet ligt de wereld aan je voeten. Als je een isbn aanvraagt en je boek via het CB (voorheen Centraal Boekhuis) distribueert is het automatisch beschikbaar bij alle online boekhandels. Daarmee vergroot je je bereik, zonder daar veel voor te hoeven doen. Behalve af en toe een paar dozen opsturen zodat je boek beschikbaar blijft.

Breng, al voordat je begint met schrijven, je doelgroep en je doelstellingen precies in kaart. Op die manier schrijf je gericht, en zorg je ervoor dat je boek je lezers daadwerkelijk aanspreekt. Want als je schrijft voor iedereen, voelt niemand zich aangesproken om je boek daadwerkelijk bestellen. Dat verhaal komt je vast bekend voor, want een boekconcept is eigenlijk niet heel veel anders dan een marketingplan.

Een professioneel boek

Heb je je doelen en je doelgroep eenmaal duidelijk voor ogen, dan kan je dit doorvoeren in het ontwerp. En in de promotie, wanneer je boek er eenmaal is. Want over marketing hoef ik jou als ondernemer niets te vertellen. Jij weet precies dat je dat aanpakt, en voor een boek gelden geen andere regels dan voor je bedrijf.

Wil je serieus genomen worden, dan is het wel belangrijk dat je boek professioneel is en van goede kwaliteit. Daar schort het bij veel zelf uitgegeven boeken aan. Schrijvers weten niet precies waar ze moeten beginnen, of gaan in zee met een uitgeefplatform. Bedrijven die zich profileren als uitgever, maar waar je, in tegenstelling tot bij een echte uitgeverij, zelf alle investeringen doet. Op hun site kan je je tekst uploaden en dan rolt er vanzelf een opmaak uit. Hetzelfde geldt voor het omslag.

Het probleem is alleen dat deze ontwerpen allemaal op elkaar lijken. Terwijl jij als ondernemer precies weet hoe belangrijk het is om een eigen, onderscheidende uitstraling te hebben. Bovendien kunnen er in een boek, dat gegenereerd wordt zonder dat daar iemand naar kijkt en het begeleidt, foutjes en slordigheden blijven staan. De tekstopmaak is niet verzorgd en je boek zit vol lelijke afbrekingen.

Zeker als er geen redacteur aan te pas is gekomen, die het boek kritisch heeft doorgenomen. Die niet alleen kijkt naar spelling en grammatica, maar ook of er dingen dubbel in staan, of misschien niet helemaal duidelijk zijn.

Ga je je eigen boek uitgeven en wil je dat het professioneel is, dan komt daar dus wel wat bij kijken. Daar kan Tangram Studio je bij helpen. Wij geven je tips bij het schrijven, en helpen je op weg. Zodat je precies weet waar en hoe je moet beginnen. We kunnen het hele project voor je begeleiden. Niet alleen de planning, maar ook het aanvragen van offertes voor het drukwerk. We zorgen ervoor dat je het wiel niet opnieuw uit hoeft te vinden.

En het allerbelangrijkste, wij zorgen voor de redactie, zodat je boek helemaal foutloos wordt opgeleverd. Dat doen wij zelf, of we schakelen derden in. Om daarna een professioneel ontwerp te maken, helemaal zoals jij voor ogen hebt. We brengen je boek tot leven, en maken van jouw verhaal een product dat van voor tot achter klopt en helemaal past bij jouw bedrijf.

Kan je niet wachten om te beginnen? Stuur ons dan een bericht, dan gaan we samen aan de slag!

Van passie naar boek

Droom je van je eigen boek en zoek je een steuntje in de rug?

Meld je dan aan en ontvang regelmatig tips, plus als bonus het eerste hoofdstuk van Van passie naar boek, zodat niets je meer tegenhoudt om eindelijk een boek te schrijven en uit te geven!

Bedankt voor je aanmelding! Kijk alleen nog even in je mailbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest